ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada skatē – deviņas izrādes

Agnese Leiburga

2017. gada 18. novembris 09:22

392
Jelgavas novada skatē – deviņas izrādes

Novembrī un decembrī Jelgavas novadā notiks ikgadējā amatierteātru skate, kurā savu jaunāko veikumu skatītājiem un žūrijai rādīs deviņi novada teātri, kuri cīnīsies par iespēju novadu pārstāvēt Zemgales teātru skatē, kas notiks nākamā gada pavasarī, vēsta pašvaldībā.

Ņemot vērā novada teātru režisoru ieteikumus, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz teātriem būs iespēja spēlēt savās mājās. Pirmo izrādi skatītāji varēja noskatīties jau Mārtiņdienā, bet izrādēm piesātinātākā būs nākamā nedēļa no 22. līdz 25. novembrim, kad skatītājus gaidīs Līvbērzes, Lielplatones, Bērvircavas, Vilces, Elejas un Jaunsvirlaukas aktieri, bet Zaļenieku un Kalnciema amatierteātri savu jaunāko veikumu būs gatavi parādīt decembrī.

Izrādes vērtēs kompetenta žūrija – Tērvetes amatierteātra «Trīne» režisore Dzintra Zimaiša, Jelgavas novada amatierteātru virsvadītājs režisors Valdis Lūriņš un jaunā režisore Antra Leite-Straume. Ieeja uz visām izrādēm ir bez maksas.

Nākamgad Latvijas simtgades Dziesmu un deju svētkos tiks godināts Ādolfs Alunāns, kuram 2018. gadā apritētu 170 gadu. Latvijas amatierteātri ir aicināti iestudēt viņa darbus, lai varētu piedalīties teātra svētkos Vērmanes dārzā Dziesmu un deju svētku laikā. Iestudēto darbu atlase risināsies reģionālajās skatēs februārī un martā – tad arī žūrija noteiks labākos iestudējumus, kuri piedalīsies svētkos.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība