ZZ.lv ARHĪVS

Mūsējie Latvijas izlasēs (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 14. novembris 15:39

983
Mūsējie Latvijas izlasēs (FOTO)

Hokeja kluba “Zemgale” spēlētāji aizvadījuši spraigas spēles dažādās Latvijas hokeja izlasēs. Īpaši jāatzīmē vārtsarga Riharda Cimermaņa debija Latvijas lielajā izlasē Francijā, kā arī luba spēlētāju un personāla pārstāvju ieguldījums klubu izlases uzvarā “Crowns Baltic Challenge Cup” otrā posma turnīrā Lietuvā.

Francijā Latvijas hokeja izlase Boba Hārtlija vadībā aizvadīja trīs spēles “Euro Ice Hockey Challenge” turnīrā, kur tikās ar Baltkrievijas, Slovēnijas un Francijas valstsvienībām. Negaidīti valstsvienībai tika piesaistīts mūsu vārtsargs R.Cimermanis, kuram uzticēja aizstāvēt izlases vārtus spēlē pret Slovēnijas izlasi. Jelgavnieks atvairīja 18 metienus no 19, un Latvija svinēja uzvaru ar 4:1. Pārējās divās arī uzvarētās spēlēs vārtus sargāja Ivars Punnenovs. Izlasē startēja arī bijušie HK “Zemgale/LLU” spēlētāji Eduards Hugo Jansons, Sandis Zolmanis un Gatis Gricinskis.

Latvijas klubu izlase nedēļas nogalē piedalījās “Crowns Baltic Challenge Cup” otrajā posmā Klaipēdā, kur ar 9:2 sagrāva Ukrainas izlasi, ar 5:3 pārspēja Lietuvas komandu ar 45 gadus veco bijušo NHL aizsargu Darju Kasparaiti sastāvā un ar 13:0 noslēdza spēli pret Igauniju. Šajā mačā no “Zemgale/LLU” spēlētājiem Ričards Bernhards un Kristaps Millers guva pa diviem vārtiem (Ričardam arī trīs rezultatīvas piespēles) un Lauris Rancevs – vienus. Tādējādi “Zemgale/LLU” galvenā trenera asistenta un Jelgavas Ledus sporta skolas trenera Valērija Kuļibabas vadītā Latvijas klubu izlase uzvarēja “Crowns Baltic Challenge Cup” otro posmu un sāk gatavoties trešajam, kas februārī notiks Latvijā.

U20 valstsvienība, kuras sastāvā pēdējā mirklī tika iekļauts uzbrucējs Rihards Paškausks, aizvadīja četru nāciju turnīru Ventspilī, kur cieta trīs zaudējumus – pret Austriju 1:4, pret Baltkrieviju un Dāniju 0:2. R.Paškausks rezultativitātes punktus neguva, taču laukumā bija labi pamanāms.

Uz Latvijas U16 valstsvienību tika izsaukti HK “Zemgale” spēlētāji Kristers Brauns, Aleksandrs Gordins un Daniels Goršānovs. Izlase Ozo hallē Ozolniekos aizvadīja trīs pārbaudes spēles pret vienaudžiem no Norvēģijas. Pirmajā, kurā spēlēja arī mūsu zēni, Latvija uzvarēja ar 5:3, otrajā piekāpās papildlaikā ar 6:7, bet trešajā – ar 2:5.



Foto: Ruslans Antropovs (U16: Latvija–Norvēģija)