ZZ.lv ARHĪVS

Pustūkstotis dalībnieku ceturtajā skrējienā “Patriots” Mangaļos (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 12. novembris 23:27

19277
Pustūkstotis dalībnieku ceturtajā skrējienā “Patriots” Mangaļos (FOTO)

Ap 500 patriotiski un sportiski noskaņotu skrējēju šodien pulcējās Ziemassvētku kauju muzeja apkārtnē Valgundes pagasta Mangaļos, lai kopīgi baudītu tikko aizvadītās Lāčplēša dienas un tuvojošos 18. novembra valsts svētku gaisotni un piedalītos kādā no divām skrējiena “Patriots” distancēm. Pasākumu jau ceturto gadu rīkoja biedrība “Meža taku skrējieni” un SIA “Burģis” sadarbībā ar Latvijas Kara muzeju, tā filiāli Ziemassvētku kauju muzeju, Jelgavas novada pašvaldību, Aizsardzības ministriju un Zemessardzes 52. kājnieku bataljonu.

Pirmoreiz pasākumā piedalījās NATO sabiedroto spēku karavīri, kas klātesošajiem ļāva izpētīt un iepazīt savu kaujas tehniku, un vairāki arī paši izbaudīja pielijušās meža takas skrējienā. “Man patīk šis pasākums,” gatavodamās desmit kilometru distancei, “Ziņām” apliecināja smaidošā Kanādas kareivju fitnesa trenere Adeline Mutembanema.

Sacensību rīkotājs Vilmārs Zeme savukārt atklāj, ka gadskārtējā “Patriota” tapšanas process, kurā netrūkst brīvprātīgu palīgu, viņam sagādā īpašu prieku. Jautāts par šāgada jaunumiem, viņš nosauc jau pieminēto NATO karavīru iesaistīšanos, vēl lielāku dalībnieku skaitu nekā iepriekšējā skrējienā un rāda arī īpašu pasākumam veltītu nozīmīti ar sarkanbaltsarkanu lentīti V veida formā. “Ir skrējieni, kuros visi saņem piemiņas medaļas pēc finiša, ar “Patriota” nozīmīti var stāties jau startā un iedvesmoties distancē,” viņš skaidro ideju.

24 kilometru skrējiena finišu šogad sasniedza 109 kungi un 47 dāmas. Ātrākie, tāpat kā aizvadītajā gadā, bija Inga Zālīte un Flavio Nuness. Desmit kilometru distances finišu sasniedza 126 kungi, no kuriem ātrākais bija Mareks Zālītis, un 131 dāma, starp kurām nepārspēta, tāpat kā pērn, – Ināra Lūse.



Foto: Raitis Puriņš un Maija Laizāne