ZZ.lv ARHĪVS

Spēļu bagāts brīvlaiks jaunajiem hokejistiem (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 10. novembris 13:20

4698
Spēļu bagāts brīvlaiks jaunajiem hokejistiem (FOTO)

Skolu brīvlaikā turpinājās Latvijas Hokeja federācijas bērnu un jauniešu čempionāta spēles, ar dažādām sekmēm tās aizvadījušas Jelgavas Ledus sporta skolas vienības. Līderpozīcijās patlaban ir U16 hokejisti, bet ceturto vietu savā grupā ieņem U18 komanda.

JLSS U18
Komanda pēdējās divās nedēļās aizvadīja trīs spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja vienu nepatīkamu zaudējumu – “Volvo SC” hallē pret “Pārdaugavu” pēc 2:2 pamatlaikā pretinieks pēcspēles metienos izrādījās veiksmīgāks.  Vārtus spēlē guva Artūrs Treimanis un Kristaps Kromans, rezultatīvās piespēles Jānim Ričardam Kārkliņam (2), Kristeram Braunam un K.Kromanim. Bet zaudējuma nepatīkamākā puse – “Pārdaugavai” no čempionāta tabulas lejasgala tā bija tikai otrā uzvara sezonā.

Dažas dienas vēlāk mūsējie turpat tikās ar turnīra pastarīti “Daugavu” un šoreiz  bezkaislīgi izrēķinājās ar pretinieku, pieveicot to ar 6:1. Emīls Balodis guva “hat-trick”, ieraidot trīs ripas un izdarot divas precīzas piespēles. Vārtu guvums un piespēle J.R.Kārkliņa kontā, starp precīziem snaiperiem arī Kristaps Bergs un Roberts Mezītis, bet starp piespēļu autoriem – K.Kromanis (4), A.Treimanis, Kaspars Mendziņš.

Nākamā izbraukuma spēle norisinājās Ventspilī pret vienu no tuvākajiem tabulas kaimiņiem “Venta 2002”. Spēles vidū ventspilnieki bija vadībā ar 3:1, bet jelgavnieki parādīja spītīgu raksturu un ne vien izlīdzināja rezultātu, bet arī panāca 5:3 uzvaru. Ar diviem vārtiem izcēlās K.Kromans, pa reizei Aleksandrs Gordins, Marks Žukovskis un R.Mezītis. Rezultatīvas bija A.Gordina, J.R.Kārkliņa (2), E.Baloža, R.Mezīša un Annas Kubliņas (2) piespēles.

Patlaban jelgavnieku U18 komanda ar trīs punktu pārsvaru pār sekotāju nostiprinājusies turnīra ceturtajā vietā, bet K.Kromans ar 12 gūtiem vārtiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm no turnīra rezultatīvāko spēlētāju piektās vietas pakāpies uz ceturto. Nākamā mājas spēle komandai 11. novembrī pret “Mārupe/AKO”.

JLSS U16
Pēc uzvarām piecās pēdējās spēlēs komanda no ceturtās vietas pacēlusies uz pirmo, bet trīs spēlētāji iekļuvuši turnīra rezultatīvāko desmitniekā.

Ar 14:3 “Volvo SC” hallē “JLSS U16” sagrāva vienaudžus no “Daugava/Sāga”. Komandas kapteinis Kristers Brauns mačā guva septiņus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles. Artūrs Karaša izcēlās ar trīs vārtiem un sešām piespēlēm. Piecas piespēles Daniela Goršānova kontā, divas statistikā ierakstīja Klāvs Veinbergs, pa vienai Bogdans Hodass, Ričards Kondrovs, Vitālijs Čerkass. Klāvs un Vitālijs, tāpat kā divreiz trāpīgais Ričards Briņecs bija arī starp vārtu guvējiem.

Jelgavas Ledus hallē savukārt norisinājās viena no smagākajām spēlēm pret “HSR 2003”, kurā ar minimālu pārsvaru (4:3) tika gūta uzvara. Sākumā izvirzījušies vadībā, jau otrās trešdaļas beigās mājinieki nokļuva iedzinēju lomā. Trešajā trešdaļā komandas vērtīgākie spēlētāji A.Karaša un K.Veinbergs tomēr paguva izlīdzināt rezultātu un spēli noslēgt ar panākumu. Artūrs mačā guva trīs vārtus, bet ar piespēlēm asistēja K.Brauns (2), D.Goršānovs, R.Briņecs, R.Kondrovs un Roberts Andersons.

Nākamajā mājas spēlē pret “Ogre Juniors” komandu – 6:0, pēc tam izbraukums Rīgā, kur 7:2 pret “IHS/Prizma”, un vēlreiz Jelgavas Ledus halle, kur vārtiem bagātā spēlē ar 9:6 tika pieveikta “HC Klaipeda”. Visos mačos atzīstami darbojās jau minētie puiši, pret “Prizmu” rezultatīva piespēle arī Rūdolfam Muraško, bet divi vārti Edgara Markova kontā, pret lietuviešiem savukārt ar rezultatīvām piespēlēm atzīmējās arī Jānis Ķergalvis (2) un Ralfs Dūša.

Aizvadītajā svētdienā “JLSS U16” Jelgavas ledus hallē tikās ar “Jūrmalas SS/EVHS”, kuru pieveica ar graujošu rezultātu 20:4.Turnīra tabulā komanda ir līdere, bet uz pirmo aili sīvi pretendē arī “Daugavpils BJSS” un “Mārupe”. Individuālajā statistikā uzbrucējs A.Karaša ar 24 vārtiem un 21 piespēli ir rezultatīvākais visā turnīrā, K.Brauns ar 22+13 atrodas trešajā vietā, bet K. Veinbergs ar 15+13 – devītajā.
Nākamā spēle komandai šosestdien mājas hallē pret “HK Tukums/HS Rīga”.

JLSS U14 (A grupa)
Komanda rudens brīvlaikā aizvadīja trīs spēles, kurās gūtas divas uzvaras un piedzīvots arī zaudējums. Prieks, ka vienība spēja pārtraukt piecu zaudējumu sēriju un no pēdējās vietas tabulā pakāpties piecas pozīcijas augstāk – uz astoto, bet pēc uzvaras pār “Liepāja SSS” – arī uz septīto.

Ar 1:4 mājas hallē atkārtoti piekāpušies “HSR 04/05” vienībai, jelgavnieki nākamajā spēlē pret “Daugavpils BJSS” pārliecinoši izcīnīja savu pirmo sezonas uzvaru ar 6:3 un pēc tam ar 4:2 pārspēja arī “Brocēnu NBJSS”. Cīņa pret liepājniekiem 4. novembrī Jelgavas ledus hallē izvērtās dramatiska, un pēc 6:6 panākt uzvaru izdevās tikai pēcspēles metienos.

Nākamā spēle komandai sestdien Jelgavas ledus hallē pret “Sāga/Daugava” vienību, kas tabulā atrodas desmitajā vietā.

JLSS U14 (B grupa)
Aizvadītajā sestdienā piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas (šoreiz izbraukumā ar 2:9 pret “Kurbads 05”), komanda pagaidām ieņem desmito vietu vienpadsmit sāncenšu konkurencē. 

JLSS U12 (A grupa)
Sīvā cīniņā Jelgavas ledus hallē pret vienaudžiem no HK “Ogre” pirmo trešdaļu ar vienu vārtu guvumu uzvarēja viesi. Otrajā viņi dubultoja pārsvaru, bet trešdaļas izskaņā jelgavnieki 38 sekundēs izlīdzināja rezultātu – 2:2. Diemžēl trešajā periodā pietrūka spēku un tika ielaistas četras ripas, pašiem pretinieku vārtsargu pārspējot vienreiz, – 3:6.

Veiksmīgāka bija svētdiena izbraukumā Valmierā, kur ar 6:2 izdevās pieveikt pretiniekus no “Valmieras HK/BSS” un turnīra tabulā pakāpties uz desmito vietu. Lai tiktu augstāk, komandai ir nepieciešamas uzvaras, taču 12.  novembrī Jelgavas Ledus hallē pret tabulas līderiem “HS Rīga 2006” to panākt nebūs viegli.

JLSS U12 (B grupa)
Cietusi smagu sakāvi (12:1) izbraukumā pret “HS Mogo 07”, komanda turpina saglabāt septīto vietu turnīra tabulā. Šosvētdien mājas hallē gaida tikšanās ar vienaudžiem no “Liepāja SSS”. Cerams, puiši sāks ieviest tradīciju, ka liepājniekiem zaudēt mājās nav labs tonis.

JLSS U10 (A grupa)
“JLSS 08” hokejisti pēc pirmā sabraukuma divām Tukuma Ledus hallē zaudētām spēlēm tabulā ieņem 16. vietu. Pirmajā tika piedzīvots 1:7 zaudējums pret “HC Klaipeda 08”, otrajā 1:2 pret “TNSS/THK”. Nākamais sabraukums 9. decembrī, kad  būs jātiekas ar vienaudžiem no “Liepāja SSS” un “Vilnius SLRA”.

JLSS U10 (B grupa)
“JLSS 09” komanda aizvadījusi divus sabraukumus un ļoti sīvā cīņā spēja izcīnīt piecus punktus un ierindoties turnīra tabulā astotajā vietā. Tukuma Ledus hallē pret “Valmieras HK/BSS” un “Ogre Juniors 09” valmierieši pieveikti ar 6:3, bet ogrēniešiem nācās piekāpties ar 0:3. Savukārt Vidzemes ledus hallē Ogrē, lai arī  ciesti divi zaudējumi, abās spēlēs izdevies atņemt pretiniekam pa punktam, jo uzvarētāju noteica tikai pēcspēles soda metieni. “Prizma 08” zaudējām ar rezultātu 1:2, bet “HS Mogo 09” – 0:1.

HK “Zemgale/JLSS”
Komandu pārsvarā veido Ledus sporta skolas vecākie jaunieši, spēlējot Latvijas pirmās līgas čempionātā. Tāpat šī vienība ir iespēja uzturēt fizisko formu virslīgas komandas spēlētājiem, kuri traumu vai citu iemeslu dēļ uz laiku pilnvērtīgi nevar tajā iekļauties.
Pēc 0:3 zaudējuma mājas spēlē HK “HSR 2001”, kas bija jau trešais pēc kārtas, nākamajā mačā izbraukumā “Volvo SC” hallē jelgavnieki sīvā cīņā panāca 5:4 uzvaru pret HK “Pārdaugava/Jūrmala”. Pirmajā trešdaļā pēc Riharda Paškauska piespēles vārtus guva Roberts Mezītis. Otrajā ar vārtu guvumiem atzīmējās Jānis Ričards Kārkliņš un Kristaps Namiķis (ar piespēlēm asistēja Roberts Pētersons un Emīls Balodis). Trešajā periodā vārtus guva E.Balodis un vēlreiz K.Namiķis.

Svētdien Jelgavas Ledus hallē pret HK “Venta 2002” gan atkal zaudējums ar 2:6, un zināmā mērā to ietekmēja sastāvu atšķirības: jelgavnieku komandā pārsvarā spēlē septiņpadsmitgadīgi hokejisti, bet pretinieku rindās – krietni vecāki, ar lielāku pieredzi. 
Līgas deviņu komandu turnīra tabulā “Zemgale/JLSS” pašlaik ieņem astoto vietu un savu nākamo spēli aizvadīs pēc nedēļas izbraukumā pret “Daugavpils/LDZ CARGO”.



Foto: Ruslans Antropovs