ZZ.lv ARHĪVS

Četras jaunietes iegūst Jelgavas novada pašvaldības stipendiju studijām

zz.lv

2017. gada 7. novembris 16:10

3396
Četras jaunietes iegūst Jelgavas novada pašvaldības stipendiju studijām

Jau piecu gadu garumā Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Universitātes (LU) fondu katra akadēmiskā gada sākumā piešķir stipendijas izcilākajiem, mērķtiecīgākajiem un reizē sociāli aktīvākajiem jauniešiem, kas uzsāk studijas kādā no Latvijas augstskolām. Šogad stipendijas saņēma četras jaunietes – Gerda Poota, Madara Ratniece, Samanta Ose un Laura Reinholde, informē LU fonda pārstāve Brigita Zutere.

Stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt Jelgavas novada pašvaldības jauniešus izglītības pieejamībai Latvijas augstskolās, kā arī veidot novada atpazīstamību Latvijā un veicināt piederības sajūtu Jelgavas iedzīvotāju vidū. Katras stipendijas apmērs ir 1 500 eiro akadēmiskajā gadā, un tās administrē LU fonds.

“Šogad bija novērojams patīkami liels pieteikumu skaits – no 11 stipendijas pretendentiem tika izvēlētas četras perspektīvākās jaunietes, tai skaitā Gerda Poota, kuru raksturo neatlaidība, mērķtiecība un atbildības sajūta. Viņa uzsākusi studijas Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Starta uzņēmējdarbības vadības programmā,” ziņo B.Zutere.

Tāpat plašajai stipendiātu saimei pievienojusies LLU 1. kursa studente Samanta Ose, kura dalās savās pārdomās par ziedošanas kultūru un mecenātismu: “Mēs varam mācīties atbalstīt citus, pat ja mums ar šo cilvēku nav nekāda sakara, jo tas kādam liks justies labāk, un beigās arī mēs paši jutīsimies labāk. Mēs varam mācīties ziedot daļu sevis, jo tas neko sliktu jums nenodarīs. Un vislabākais ir tas, ko tu saņem pēc tam, kad esi palīdzējis kādam. “Paldies!”, teikts no visas sirds, jo kādam tas tiešām ir palīdzējis, un beigās mēs paši jūtamies tā, it kā būtu glābuši dzīvību, un, iespējams, arī kādreiz, atbalstot kādu, jūs glābsiet dzīvību, kļūstot par piemēru citiem.”

Laura Reinholde uzsākusi studijas Rīgas Tehniskajā universitātē, un viņas misija ir mūžīgi attīstīties, pilnveidoties, radīt ko jaunu un palīdzēt citiem. “Es vēlētos palīdzēt cilvēkiem, tāpēc mācos medicīnas inženieriju, kas ir kā apvienojums starp medicīnu un mehāniku – divām nozarēm, kas mani aizrauj,” par savu studiju izvēli stāsta L.Reinholde.

Savukārt Madara Ratniece ir izvēlējusies studēt medicīnu RSU. M.Ratniece mudina pieteikties stipendijai jauniešus, kuri šaubās, vai to darīt: “Es arī nebiju pārliecināta par pieteikšanos, bet mani motivēja ģimene. Pieteikties vienmēr ir vērts, jo tiek iegūta jauna pieredze, turklāt stipendija ir lieliska iespēja mācīties, neuztraucoties par finansiālo situāciju, tādā veidā visa uzmanība tiek koncentrēta tieši mācību procesam. To uzskatu par lielāko ieguvumu.”

LU fonds pateicas Jelgavas novada pašvaldībai par esošo sadarbību un atbalstu. Stipendiātu svinīgā godināšanas ceremonija norisināsies 14. novembrī LU galvenajā ēkā.

Nodibinājums “Latvijas Universitātes fonds” darbojas kopš 2004. gada un ir cienījama filantropijas organizācija, kas rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes, sporta un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.



Foto: LU fonds un Raitis Puriņš