ZZ.lv ARHĪVS

"Zemgale/LLU" savās mājās uzvar liepājniekus (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 2. novembris 21:35

142
"Zemgale/LLU" savās mājās uzvar liepājniekus (FOTO)

HK "Zemgale/LLU" savās mājās Jelgavas Ledus hallē 1. novembrī aizvadīja trešo savstarpējo spēli “Optibet” hokeja līgā ar šī gada līdervienību "Liepāju/Optibet". Liepājnieki atklāja spēles rezultātu, bet jelgavnieki spēja saņemties un sagādāt viesiem trešo zaudējumu ar rezultātu 6:2 (1:1; 1:0; 4:1).

Šī spēle bija veltīta labdarības akcijai “Izvēlēties, noticēt”, kurā apmeklētāji bija aicināti ziedot brīvā laika pavadīšanai mantas jauniešiem, kuri cīnās ar atkarībām. Valsts atbalsta programmā tam nav paredzēti līdzekļi, tāpēc, “Zemgales/LLU” aicināti, cilvēki ziedoja galda spēles, grāmatas un citas lietas. Akcija tika rīkota kopā ar biznesa augstskolas “Turība” sabiedrisko attiecību maģistrantūras studentiem, kas to veltīja slimnīcas “Ģintermuiža” 5. nodaļai. Klubs pateicas visiem, kas atsaucās aicinājumam, un aicina tos, kas nepaspēja ziedot, izdarīt to, sazinoties ar organizētājiem akcijas mājaslapā.

Pirmās trešdaļas sākumā “Liepājas/Optibet” spēlētāji lēnām pārņēma kontroli par ripu, bet jelgavnieki daudz ko ir mācījušies no iepriekšējām spēlēm un īsti nelaida viesus klāt saviem vārtiem. Komandas ļoti bieži iestrēga laukuma centrā, kur tos sagaidīja pretinieks un apturēja uzbrukumu veidošanos. Trešdaļas piektajā minūtē “Zemgales/LLU” spēlētāji pieļāva jau pierasto kļūdu spēlē ar liepājniekiem. Piecinieks par dziļu ieslidoja pretinieka zonā, atspēlēja ripu aizsargam, kurš to zaudēja, ļaujot liepājniekiem doties ātrā pretuzbrukumā un Danielam Bogdzjulam atklāt spēles rezultātu – 0:1. Tomēr “Liepāju/Optibet” pievīla spēles disciplīna un tika nopelnīts noraidījums, kuru devītajā minūtē pēc Artjoma Ogorodņikova un Andreja Kostjuka piespēlēm realizēja Ričards Bernhards – 1:1. Viesi līdz trešdaļas beigām nopelnīja vēl divus noraidījumus, tāpēc nebija īpaši spējīgi mainīt spēles rezultātu, bet arī jelgavnieki to neizmantoja.

Otrajā trešdaļā “Liepājas/Optibet” spēlētāji saņēmās un pārstāja pelnīt noraidījums, bet “grēkot” sāka ledus saimnieki. Līdz trešdaļas vidum tika nopelnīti divi noraidījumi, un vārtsargam Rihardam Cimermanim nācās vairākas reizes glābt savus komandas biedrus no vārtu zaudēšanas. Otrajā trešdaļas pusē “Zemgales/LLU” spēlētāji sāka veidot savus uzbrukumus, un tas arī nesa spēles lūzumu. Trešdaļas noslēgumā pēc Emīla Potāpova piespēles uzbrucējs Olafs Aploks raidīja ripu vārtos. Metiens bija ļoti spēcīgs, un ripa asā leņķi ielidoja vārtos un atleca atpakaļ laukumā. Viss notika tik zibenīgi, ka tiesneši vārtu guvumu nefiksēja, bet uz mirkli laukumā visi apstājās, jo šķita, ka ripa ir bijusi vārtos, bet tiesneša svilpe klusēja. “Liepājas/Optibet” spēlētāji atjēdzās pirmie un ar ripu devās pretuzbrukumā. Jelgavnieki, jūtoties pievilti par neieskaitītiem vārtiem, nespēja pareizi nostāties aizsardzības zonā un ļāva pretiniekam ieraidīt ripu savos vārtos. Sekoja protests no mājinieku puses, jo arī skatītāju neapmierinātība bija ļoti skaļa. Tiesneši devās apskatīties video atkārtojumu un konstatēja, ka vārti tika gūti, un jelgavnieki pirmo reizi šajā sezonā spēlēs ar “Liepāju/Optibet” izvirzījās vadībā – 2:1.

Pie tik blīva rezultāta bija skaidrs, ka trešajā trešdaļā visu izšķirs psiholoģiskais faktors, kurš jau ilgus gadus ir svarīgs komandu savstarpējās spēlēs. Lūzums notika jau trešdaļas otrajā minūtē. Pēc Vjačeslava Minajeva piespēles ātrā pretuzbrukumā devās uzbrucējs Emīls Potāpovs. Pretinieka aizsargs praktiski “karājās viņam uz muguras”, bet viņš, piesedzoties ar korpusu, spēja no laukuma vidus aizslidot līdz vārtiem un ieraidīt ripu Vadima Miščuka sargātajos vārtos – 3:1. Tāda rezultāta izmaiņa emocionāli salauza abas komandas – “Zemgale/LLU” pacēlās spārnos, bet liepājniekiem nolaidās rokas. Jau mazāk nekā pēc minūtes Valentīns Feoktistovs ieraidīja ripu vārtos kritienā, pēc kombinācijas, kuru izveidoja Raivis Kurnigins un Ivans Ribčiks – 4:1. Liepājnieku galvenais treneris Igors Ļebedevs nekavējoties pieprasīja 30 sekunžu pārtraukumu, lai liktu sakoncentrēties saviem spēlētājiem. Bet tas sapurināja jelgavniekus. Uzreiz pēc iemetiena pretinieka aizsardzības zonā Ričards Bernhards un Artjoms Ogorodņikovs izcīnīja ripu, kuru piespēlēja Kristapam Milleram. Millers pilnīgi brīvs stāvēja vārtu priekšā un nekavējoties ieraidīja ripu vārtos, starp vārtsarga kājsargiem – 5:1. Trīs ripas pusotrā minūtē! Tāds rezultāts var sagraut jebkuru komandu. “Liepājai/Optibet” bija dota iespēja atspēlēties, jo jelgavnieki nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas. Bet visi vārtu stabi un citi neiedomājami faktori sargāja “Zemgales/LLU’ vārtus. Sekoja lielais mazākums liepājnieku rindās, bet viņi ar to tika galā bez zaudētiem vārtiem. Sešpadsmitajā minūtē “Liepājas/Optibet” aizsargs Reinis Demiters (kādreiz spēlējis “Zemgales/LLU” sastāvā) atrada spraugu starp vārtsargu un vārtu stabu, panākot rezultātu – 5:2. Atlikušajās minūtēs liepājnieki spieda. Un trāpīja gan vārtu pārliktnī, gan gandrīz ieraidīja ripu, bet pusotru minūti līdz spēles beigām nopelnīja noraidījumu, un to izmantoja ledus saimnieki. Pēc Valentīna Feoktistova un Rimanta Zeiļa saspēles, Raivis Kurnigins pareizi pielika nūju pie raidītas ripas, un tā ielidoja vārtos 40 sekundes pirms spēles beigām – 6:2.

Fantastiska jelgavnieku uzvara pār “Liepāju/Optibet” nostiprina viņus turnīra tabulas ceturtajā vietā, jau par četriem punktiem apsteidzot HS “Rīga”, bet tikpat atpaliekot no “Kurbada”. Turklāt “Kurbadam” ir viena spēle rezervē, bet “Zemgale/LLU” to visu var mainīt sev par labu, jo nākamā spēle būs tieši ar “Kurbadu” – 4. novembrī, “Kurbada” Ledus hallē pulksten 16.



Foto: Ruslans Antropovs