Jelgavā plāno saražot līdz 5000 tonnām zemas kaloritātes šokolādes gadā (FOTO)
Piecpadsmit gadu
lolota ideja šoruden īstenojusies – Jelgavā atklāta zemas
kaloritātes šokolādes rūpnīca, kuras ražošanas jauda ir 5000
tonnu gadā, informē SIA “Chocolette Confectionary” valdes
locekle Anastasija Repina. Pirmajā gadā iecerēts saražot ap 1000
tonnu produkcijas, ko pamatā paredzēts eksportēt.
SIA “Chocolette Confectionary” ir viena no modernākajām šokolādes ražotnēm Eiropā. Tajā tiek ražota unikāla šokolāde “Red” ar gandrīz divreiz mazāku kaloriju skaitu un bez cukura. To aizstāj dabīgi saldinātāji. Darbs pie tehnoloģijas izstrādes sākās 2014. gadā, kad pēc ilgiem meklējumiem beidzot izdevās atrast komandu, kura noticēja A.Repinas idejai par zemas kaloritātes šokolādes iespējamību.
“Esmu patiesi priecīga, ka mūsu mērķis patērētājiem piedāvāt šokolādi ar samazinātu kaloritāti un bez cukura ir sasniegts. Esam paveikuši faktiski neiespējamo – izveidojuši gandrīz pilnībā automatizētu un modernu šokolādes rūpnīcu, kas ražo unikālu šokolādi. Mēs esam pasaulē pirmie, kas spējuši panākt, ka šokolādei ir tikai 299 kalorijas uz 100 gramiem. Unikālo projektu esam realizējuši, pateicoties saliedētajai, starptautiskajai komandai un Latvijas labvēlīgajai biznesa videi,” stāsta A.Repina.
Produkta izstrādes procesā izmēģinātas vairāk nekā 200 recepšu, līdz atrastas divas īstās – piena un tumšās šokolādes recepte. Pašlaik tiek ražotas šokolādes konfektes un četru dažādu veidu tāfelītes. “Red” šokolādei ne tikai nav pievienots cukurs, bet kopumā vairāk nekā par 30 procentiem samazināts tauku saturs. Parasti šokolādē tauku saturs ir no 35 līdz 50 procentiem, taču “Red” šokolādē tas ir 25 procenti. Šokolādes ražošanā tiek izmantotas tikai dabīgas produktu sastāvdaļas. Zīmols ir aizsargāts ar vairāk nekā desmit patentiem.
Jelgavā izveidotajā ražotnē ir uzstādīta inovatīva speciāli “Red” šokolādei izstrādāta ražošanas iekārta, ko īstenojuši nozares līderi – Šveices, Vācijas un Čehijas uzņēmumi. Ražotne izveidota saskaņā ar augstākajiem Eiropas pārtikas ražošanas standartiem. Atzinīgi to novērtējis Latvijas Pārtikas un veterinārais dienests, izsakot vien dažus sīkus aizrādījumus, kas jau novērsti. Šobrīd rūpnīca tiek gatavota pārtikas kvalitātes un drošības sertifikācijai BRC (Global Standard for Food Safety).
Paredzēts, ka Latvijā ražotā šokolāde pamatā tiks eksportēta. “Red” šokolāde jau pieejama Baltijas, Skandināvijas un Vācijas tirgū, un tuvākajā laikā to plānots eksportēt uz Āzijas, Amerikas un Tuvo Austrumu valstīm. Kā atklāšanas pasākumā pavēstīja uzņēmuma biznesa attīstības vadītājs Guntars Dzērve, pēc nedēļas uzņēmums piedalīsies izstādē Šanhajā. Jau šobrīd sadarbības partneri no Skandināvijas līdz pat Dubajai un Ķīnai novērtējuši gan šokolādes garšu, gan dizainu. Tiek arī gatavota nepieciešamā dokumentācija produkcijas realizēšanai Krievijas tirgū.
SIA “Chocolette Confectionary” plāno attīstību, ievērojot sociāli atbildīga, videi draudzīga un energoefektīva uzņēmuma principus. Uzņēmums lielu uzmanību velta enerģijas un materiālo resursu efektīvai izmantošanai, savukārt zaļās domāšanas princips ir klātesošs visā ražotnes darbībā – ir veiktas investīcijas ražotnes automatizācijā, lai taupītu ūdeni, gāzi, enerģiju un samazinātu atkritumu daudzumu, tādā veidā padarot ražošanu tehnoloģiski attīstītāku un galaproduktus – daudz labākus.
“Chocolette Confectionary” ražotnē Jelgavā šobrīd strādā 57 darbinieki, bet līdz gada beigām paredzēts nodrošināt līdz simt darbavietām. Jelgava par ražotnes atrašanās vietu izvēlēta, pateicoties iespējai darbu sākt nekavējoties. Uzņēmums jau šobrīd sadarbojas ar LLU.
Prieku, ka SIA
“Chocolette Confectionary” izvēlējusies savu ražotni izvietot tieši Latvijā, Jelgavā, pauda
Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jānis Upenieks,
izsakot pārliecību, ka uzņēmums tā apliecinājis sev pieņemamus
nosacījumus un nodokļu politiku.
Par liela un stabila ražotāja ienākšanu pilsētā priecājas arī “NP Properties” valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja. Savukārt dāvanā no Jelgavas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa uzņēmums saņēma pilsētas karogu.
Šokolādes “Red” ražotāja SIA “Chocolette Confectionary” dibināta 2016. gada maijā Latvijā. Uzņēmuma galvenais birojs atrodas Londonā. Uzņēmums pieder Kiprā reģistrētajam “Mediahold SBC Limited”.
Ražotnē
ieguldītās investīcijas sasniedz vairāk nekā desmit miljonus
eiro.
Ruslana Antropova un publicitātes foto
Kategorijas
- Vietējās ziņas
- Jelgava
- Jelgavas novadā
- Ozolnieku novadā
- Latvijas ziņas
- Dobeles, Tērvetes un Auces novadā
- Ekonomika
- Uzņēmējdarbība
- Darba tirgus
- Citas ziņas
- Eiro 2014
- Politika
- Vēlēšanas 2011
- Saeimas vēlēšanas
- Citas ziņas
- Pašvaldībās
- Pašvaldību vēlēšanas 2017
- Saeimas vēlēšanas 2018
- Eiropas Parlamenta vēlēšanas 2019
- Asā hronika
- Policijas ziņas
- VUGD
- Tiesu ziņas
- Citas ziņas
- Kultūra un izklaide
- Teātri
- Izstādes
- Bibliotēkas
- Koncerti
- Citas ziņas
- Kas? Kur? Kad?
- Sports
- Basketbols
- Futbols
- Vieglatlētika
- Citas ziņas
- Hokejs
- Volejbols
- Veselība
- Aktuāli
- Padomi
- Slimnīcās
- Citas ziņas
- Stārķa ziņas
- Lietotāju raksti
- Foto/Video
- Reklāmraksti
- Citas ziņas
- Laikraksta arhīvs
- Afiša
- Izstādes
- Pasākumi un izstādes
- Chocolate & Pepper
- Video
- Aizsaulē
- Statiskas lapas
- Centrāle!
- Dzīvesstils
- Receptes
- Māja un dārzs
- Hobiji
- Pašizziņa
- Citas ziņas
- Mīluļi
- Projekti
- Projekts “Saimnieko gudri”
- Projekts “Kultūras nesēji Zemgalē”
- Projekts “Redzi apslēpto”
- Atbalsts medijiem sabiedriski nozīmīga satura veidošanai un nacionālās kultūrtelpas stiprināšanai latviešu valodā
- Projekts “Rūpēsimies par vidi!”
- Projekts “Kur dzīvosim?”
- Projekts “Mediju kritika”