ZZ.lv ARHĪVS

“Supervaronis” spēj lūgt palīdzību (FOTO)

Gaitis Grūtups

2017. gada 2. novembris 20:06

9893
“Supervaronis” spēj lūgt palīdzību (FOTO)

Pareizi atbildot, ka, tumsā piedaloties ceļu satiksmē, atstarotājs pirmkārt jāliek uz labās rokas, Aizupes vidusskolas trešklasnieks Rodrigo saņēma balvu no Valsts policijas. Sarunā ar “Ziņām” zēns minēja, ka, dodoties uz skolu vai citviet, viņš, nonācis galapunktā vai autobusā, ziņo par to vecākiem. Līdz 30. novembrim visās Latvijā skolās un bērnudārzos risinās Valsts policijas un sadarbības partneru rīkotā akcija “Supervaronim nepazust”, un vakar tā notika Aizupes pamatskolā.

Akcijas mērķis ir iemācīt katram bērnam atbildēt uz vienkāršiem jautājumiem: “Ko darīt, ja esi nokļuvis ķezā? Kāds ir palīdzības tālruņa numurs? Kā sauc tavus vecākus? Kāds ir vecāku telefona numurs?”

Kampaņu “Supervaronim nepazust” oktobrī atklāja eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Viņa uzsver, ka “supervaronim” svarīgi ir zināt divus maģiskus vārdus – lūdzu un paldies –, kā arī to, ka viņam ir tiesības palūgt svešam cilvēkam palīdzību. Policija sola kampaņas materiālus izsūtīt teju 650 pirmsskolas izglītības iestādēm, tādējādi sasniedzot aptuveni 80 000 bērnu. Par kampaņas rosinātāju kļuva traģēdija Liepājā, kur šovasar nomaldījās un gāja bojā piecus gadus vecs zēns.


Foto: Ruslans Antropovs. Visu rakstu lasiet 2. novembra “Zemgales Ziņās”