ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavnieki atņem punktu “Mogo”; aicina uz labdarības spēli (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 30. oktobris 20:41

174
Jelgavnieki atņem punktu “Mogo”; aicina uz labdarības spēli (FOTO)

Jelgavas Ledus hallē aizvadīta “Optibet” hokeja līgas regulārā čempionāta spēle, kurā “Zemgale/LLU” tikās ar vienu no spēcīgākām komandām līgā – “Mogo”. Divas reizes spēles gaitā mājinieki izvirzījās vadībā, bet rīdzinieki abas reizes spēja izlīdzināt rezultātu un pēc 2:2 papildlaikā tomēr gūt uzvarai izšķirošos vārtus.

Pirmā trešdaļa aizritēja ar nelielu, bet manāmu “Zemgale/LLU” vadību. “Mogo” spēlētājiem īsti nepadevās izveidot sev tīkamu scenāriju un tāpēc nācās nervozēt, kas noveda pie vairākiem noraidījumiem. Skaitliskais pārākums jelgavniekiem atviegloja darbu aizsardzībā, kā arī ļāva veidot savus uzbrukumus. Tomēr abu komandu vārtsargi bija vietā, un trešdaļa noslēdzās ar neizšķirtu 0:0.

Otrajā trešdaļā “Mogo” uzlaboja spēles disciplīnu un ripas kontroli, palielinot arī metienu skaitu uz Reiņa Petkus sargātajiem vārtiem. Devītajā minūtē komandas nopelnīja abpusējus noraidījumus. Rīdziniekiem parasti spēle nepilnā sastāvā padodas labāk, taču veiksmīgāki šajā variantā izrādījās “Zemgale/LLU” spēlētāji. Devītajā minūtē Krišs Grundmanis izcīnīja ripu pretinieka aizsardzības zonā, atdeva piespēli uz zilo līniju Vjačeslavam Minajevam, kurš nekavējoties izdarīja metienu. Tas tika bloķēts, ripa atkal atleca pie Minajeva, un viņš meta vēlreiz. Vārtsargs arī šo metienu atvairīja virzienā uz aizsardzības zonas otru malu, kur tai piesteidzās baltkrievu leģionārs Ivans Ribčiks un atklāja rezultātu – 1:0. Vadību jelgavnieki spēja nosargāt līdz trešdaļas 18. minūtei, kad ielaida vārtus, spēlējot lielā mazākumā, – 1:1.

Pēdējā trešdaļā kādai no komandām nebija izteikta pārsvara, taču abas spēja radīt bīstamus uzbrukumus, kas lika gavilēt daudzajiem līdzjutējiem. Perioda pirmajā pusē rīdzinieki divas reizes bija spiesti spēlēt mazākumā, ko jelgavnieki gan neizmantoja, toties bija veiksmīgāki ātrā pretuzbrukumā trešdaļas 12. minūtē, ko pēc uzbrucēju Ričarda Bernharda un Artjoma Ogorodņikova saspēles ar vārtu guvumu noslēdza aizsargs Imants Ļeščovs, – 2:1. Trīs minūtes vēlāk pretinieki vēlreiz izlīdzināja rezultātu, kuru līdz pamatlaika beigām tā arī nevienai no komandām neizdevās izmainīt.

Papildlaikā laukumā dodas pa trim spēlētājiem, un parasti tas ir viens no saspringtākajiem spēles brīžiem. Arī šoreiz nebija izņēmums, jo abas vienības veidoja bīstamas situācijas, ar kurām nācās tikt galā komandu vārtsargiem. Diemžēl mājiniekiem papildlaiks beidzās negaidīti. Tā vidū “Mogo” uzbrucējs Rūdolfs Prūsis jelgavnieku aizsardzības zonā izdarīja piespēli gar vārtiem uz laukuma labo malu. Ripa, virzoties ļoti tuvu vārtiem, aizķērās aiz Reiņa Petkus kājsarga, paslīdēja zem slidas, un, tā kā Reinis jau pārvietojās uz otru vārtu malu, ar kājas kustību tika pārstumta vārtu līnijai – 2:3. Kuriozie vārti atnesa uzvaru “Mogo”, bet “Zemgale/LLU” izcīnīja vienu punktu spēlē, kurā eksperti tai paredzēja zaudējumu.

Nākamo spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs 1. novembrī Jelgavas Ledus hallē, kur tiksies ar “Optibet” hokeja līgas līderi – “Liepāju/Optibet”. Pirmajās divās savstarpējās spēlēs jelgavnieki zaudēja, bet tieši spēlēs ar liepājniekiem atrada savu iekšējo spēku cīņai par labākiem rezultātiem. Tāpēc jelgavniekus noteikti gaida aizraujošs trešdienas vakars ar skatāmu un azartisku hokeju.

1. novembra spēle būs veltīta arī labdarības akcijai “Izvēlēties, noticēt”, kurā “Zemgale/LLU” aicina apmeklētājus ziedot mantas tiem pusaudžiem no 12 līdz 17 gadiem, kuri cīnās ar atkarību izraisošām vielām. Lai aizpildītu jauniešu brīvo, hokejisti aicina uz spēli ņemt līdzi bērnu un jauniešu grāmatas, galda spēles, sporta inventāru, kancelejas preces, rokdarbu materiālus un tamlīdzīgas lietas. Labdarības akcija “Izvēlēties, noticēt” tiek organizēta sadarbībā ar biznesa augstskolu “Turība” un slimnīcu “Ģintermuiža”.


Foto: Ruslans Antropovs