ZZ.lv ARHĪVS

Uz Ozolniekiem – pēc personīgajiem rekordiem (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 27. oktobris 16:14

3079
Uz Ozolniekiem – pēc personīgajiem rekordiem (FOTO)

“Daudzi skrējēji uz Ozolniekiem brauc sezonas izskaņā uzlabot personīgos rekordus, un, manuprāt, visiem, kas to šoreiz bija iecerējuši, arī izdevās,” secina gadskārtējā Ozolnieku rudens pusmaratona galvenais tiesnesis Rolands Bartaševics. Teikto “Ziņām” apliecināja arī sacensību otrās vietas ieguvējs valmierietis Mareks Antons: “Jauka trase, līdzena, viegli skriet, savu iepriekšējo pusmaratona laiku esmu pārspējis.” Uzvarētājs rīdzinieks Jānis Višķers savukārt šoreiz uzlabojis arī sacensību rekordu, kas tagad ir 1:10:35.

Ap 130 skrējēju uz novada atklāto čempionātu Ozolniekos bija ieradušies no vismaz 20 dažādām Latvijas vietām – līdzās tuvējai Jelgavai, Olainei, Ķekavai, Iecavai, Bauskai protokolos bija lasāma arī Rīga, Jūrmala, Ogre, Madona, Ventspils, Dagda... Vecums visdažādākais – no sešgadīgiem 2,1 kilometra skrējējiem līdz astoņdesmitgadniekiem Arvīdam Tareilam, Ervīnam Kaļasam un rīdziniekam Leonīdam Dedovam, kas bija gatavi desmitreiz garākam skrējienam.

Distancē varēja stiprināties ar karstu cidoniju dzērienu. Finišā – ar putru no 52. Zemessardzes bataljona lauka virtuves. Visiem tika sacensību piemiņas medaļas, labākajiem katrā no 17 pēc dzimuma un vecuma noteiktajām grupām – diplomi un balvas.

No mājiniekiem pusmaratonā 65 dalībnieku konkurencē ātrākais bija Jānis Mesters, kuru 1:26:14 ierindoja 11. vietā, no mājiniecēm – Zane Dzirkale ar 6. vietas rezultātu 1:48:14. Piecos kilometros, ko izvēlējās 45 dalībnieki, uzvarēja madonietis Jānis Razgalis un rīdziniece Ilze Urbāne, jelgavnieki Oskars Stāmers un Ilze Sermolīte – piektajā vietā.

Īsākajā distancē, kur ikvienam no 16 bērnu, jauniešu, pieaugušo un senioru vecuma skrējējiem bija savi mērķi, deviņgadīgais salgalnieks Jaroslavs Orbidāns tikai pāris sekundes atpalika no piecpadsmitgadīgā uzvarētāja rīdzinieka Dmitrija Sizova.



Foto: Maija Laizāne