ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgale/LLU” smagā cīņā uzvar HS “Rīga” (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 26. oktobris 19:12

201
“Zemgale/LLU” smagā cīņā uzvar HS “Rīga” (FOTO)

“Zemgale/LLU” trešo reizi “Optibet” hokeja līgas regulārajā turnīrā tikās ar HS “Rīga” un smagā cīņā panāca uzvaru ar rezultātu 2:0 (0:0, 1:0, 1:0), pārtraucot zaudējumu sēriju čempionātā. Pēdējo reizi bez vārtu zaudēšanas HS “Rīga” izdevās pieveikt tikai 2015. gada 26. septembrī.

“Zemgales/LLU” sastāvā beidzot atgriezušies divi uzbrucēji. Valentīns Feoktistovs sadziedējis savu savainojumu, bet leģionārs Ivans Ribčiks nokārtojis vīzas jautājumus. Komanda vēl pacietīgi gaida atgriežamies uzbrucēju Rihardu Paškausku, kurš ir atsācis treniņus pēc traumas.

Pirmā trešdaļa tika aizvadīta jau ierastā manierē. Abu komandu treneri deva uzdevumu panākt spēles lūzumu jau pirmajā trešdaļā, un tāpēc uz ledus varēja vērot ātru un spēka paņēmieniem bagātu hokeju. Pirmajā trešdaļas daļā ripas kontrole un pārsvars bija “Zemgales/LLU” pusē, par ko liecina uzbrucēju Ričarda Bernharda un Olafa Aploka trāpījumi vārtu stabos. HS “Rīga”, netiekot pie ripas, sāka pielietot pret jelgavniekiem spēka paņēmienus, un trešdaļas otrajā daļā arī spēja tikt pie ripas. Bet, pateicoties vārtsargu Riharda Cimermaņa un Denija Romanovska spēlei, neviena no komandām pirmajā trešdaļā pie vārtu guvuma netika.

Otrās trešdaļas gaitu ietekmēja spēle nevienlīdzīgos sastāvos. “Zemgales/LLU” spēlētāji trešdaļas gaitā nopelnīja četrus noraidījumus un tāpēc bija vairāk iesaistīta vārtu aizstāvēšanā, nevis uzbrukumos. HS “Rīga” līdz ar to bija vairāk iespēju tikt pie gūtiem vārtiem, bet precīzs vārtos bija vārtsargs Rihards Cimermanis, kas visas šīs iespējas neitralizēja. Trešdaļas sešpadsmitajā minūtē HS “Rīga” arī beidzot tika pie noraidījuma, un abas komandas palika spēlēt četri pret četri. Savā aizsardzības zonā teicami nospēlēja “Zemgales/LLU” uzbrucējs Lauris Rancevs. Viņš izsita ripu no uzbrucēja Kirila Galohas nūjas un devās ātrā uzbrukumā pa labo laukuma malu. Pretinieka zonā starp pretinieku spēlētajiem viņš atdeva precīzu piespēli uz kreiso malu uzbrucējam Olafam Aplokam, kurš, ieraidot ripu vārtu augšējā kreisā stūrī, atklāja spēles rezultātu – 1:0.

Trešajā trešdaļā spēles raksturs bija ieguvis jau citu nokrāsu. Abas komandas pēc saspringtām divām trešdaļām izskatījās pagurušas, kas saraustīja spēles gaitu. Lielu daļu spēles abas komandas iestiga laukuma centrā, zaudējot ripu. “Zemgale/LLU” vienreiz raidīja ripu vārtu stabā, bet nespēja izmantot to, ka pretinieks trešdaļas laikā saņēma vairāk noraidījumu. Septiņpadsmitajā trešdaļas minūtē Ričards Bernhards no savas zonas gar bortu izdarīja garu piespēli, kuru jau pretinieka zonā saņēma Artjoms Ogorodņikovs. No muguras viņu bloķēja aizsargs, bet viņš neskatoties atdeva piespēli uz laukuma vidu, kur to saņēma uzbrucējs Kristaps Millers, kurš, griežoties ap savu asi Aleksandra Beļavska stilā, ar neērto nūjas pusi ieraidīja ripu starp vārtsarga kājsargiem – 2:0.

Nākamo spēli “Zemgale/LLU” aizvadīs jau šosestdien pulksten 16 Jelgavas Ledus hallē, tiekoties ar “Mogo”, kura turnīra tabulā šobrīd ieņem otro vietu un kuru šajā sezonā vēl nav izdevies pārspēt.


Foto: Ruslans Antropovs