ZZ.lv ARHĪVS

“Biolars/Jelgava” pieraksta trīs punktus Baltijas līgas tabulā (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 22. oktobris 22:17

1075
“Biolars/Jelgava” pieraksta trīs punktus Baltijas līgas tabulā (FOTO)

“Biolars/Jelgava” volejbolisti nedēļas nogalē Zemgales Olimpiskajā centrā aizvadījuši divas mājas spēles pret igauņu vienībām. Pirmajā dienā piecos setos pieveikta “Jarvamaa”, bet šovakar pēc 2:2 piektais sets tika atdots pretiniekiem “Selver Tallinn”.

“Bloks bija švaks – piecos setos ar to tikai astoņi punkti. Aizsardzībā pretinieki bija labāki. Tās ir lietas, kas mums jāuzlabo,” ielūkodamies arī statistikas skaitļos un procentos, maču vērtēja komandas galvenais treneris Jurijs Deveikus.

Pirmais sets padevās šķietami viegli – 8:5, 16:12, 21:14, pēc trešās nerealizētās setbumbas vēl trenera pieprasīts pusminūtes pārtraukums, un tad jau arī 25:20. Toties otrajā nepārprotami dominēja viesi, mūsējiem tiekot vien līdz 15 punktiem. Pēc pārtraukuma gan jelgavnieki atguvās, un trešajā cēlienā rezultāts uz tablo sāka augt samērīgi (9:9, 14:14, 20:20, 23:23), te vienai, te otrai pusei izvirzoties dažu punktu vadībā, bet galotnē diemžēl mājiniekiem atkal mīnuss – 23:25. Ceturtajā tomēr izdevās zaudēto vairāk vai mazāk atkarot (25:22), nopelnot arī vismaz punktu turnīra tabulā, taču izšķirošajam setam par uzvaru vairāk bija noskaņojušies igauņi.

“Selver Tallinn” komandā, kuras galvenā trenera amatā šosezon stājies ilggadējs Latvijas izlases un pēdējos gados “Biolars/Jelgava” spēlētājs Austris Štāls, ar 25 punktu guvumu izcēlās mūsējiem grūti nobloķējamais Alberts Hurts. Jelgavnieku statistikā rezultatīvākie Kārlis Pauls Levinskis (21), Viktors Koržeņevics (15) un Aivis Āboliņš (13).

Turnīra tabulā patlaban ar 12 punktiem sezonas sešās pirmajās spēlēs “Biolars/Jelgava” ieņem trešo pozīciju – aiz “Pärnu VK” (18) un “Saaremaa VK” (15).


Foto: Ruslans Antropovs (“Biolars/Jelgava”–“Selver Tallinn”)