ZZ.lv ARHĪVS

Pūcēnu skola – arī Jelgavas novada bibliotēkās

zz.lv

2017. gada 18. oktobris 07:03

285
Pūcēnu skola – arī Jelgavas novada bibliotēkās

Pirmo reizi bērnu lasīšanas veicināšanas programmā “Grāmatu starts”, ko izveidojis Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Bērnu literatūras centrs un kas paredzēta visas Latvijas bērniem un viņu ģimenēm, iesaistījušās arī septiņas Jelgavas novada bibliotēkas, informē novada pašvaldība.

Programma “Grāmatu starts” jau aizsākta Lielvircavas bibliotēkā. Bibliotēkas vadītāja Māra Ziemele stāsta, ka ģimene un jaunais lasītājs tiek iepazīstināti ar bērnu stūrīti, jaunajām bērnu grāmatiņām un spēlēm. Tikšanās noslēgumā katrs bērns saņem “Grāmatu starta” komplektu: mugursomu, lasāmgrāmatiņu un rotaļlietu – projekta simbolu pūčulēnu –, kā arī brošūru vecākiem par kopā lasīšanu un bērnu lasītprieka veicināšanu. Saņemtā dāvana atgādinās par viesošanos bibliotēkā un aicinās to apmeklēt biežāk. Zinātkārais pūčulēns izvēlēts arī par projekta simbolu. Pūčulēna tēlu radījusi un “Grāmatu startam” uzdāvinājusi māksliniece Indra Sproģe.

“Mazie projekta dalībnieki un viņu vecāki Lielvircavas bibliotēkā ir aktīvi un ieinteresēti, tādēļ arī ģimenēm nodrošinām iespēju piedalīties Pūčulēnu skolā, kuras laikā norit regulāras, aktīvas, radošas un attīstošas nodarbības,” stāsta Lielvircavas bibliotēkas vadītāja Māra Ziemele. Lasīšanas stundas notiek svētdienās. Aizvadītajās nodarbībās bērni vēroja teātri, kas veidots no papīra, piedalījās didaktiskās rotaļās, savukārt 22. oktobrī baudīs pasaku un mīklu pēcpusdienu.

Lasīšanas veicināšanas programma noritēs arī Jēkabnieku, Sesavas, Nākotnes, Zaļenieku, Lielplatones un Ķīves bibliotēkā.

“Grāmatu startam” notikt palīdz LNB Atbalsta biedrība un ziedotāji. Katri ziedotie 25 eiro dod kādai Latvijas bibliotēkai iespēju projektā iesaistīt vēl vienu ģimeni, kurā aug trīs četrus gadus vecs bērns. Daļu finansējuma programmas realizēšanai Jelgavas novada bibliotēkās ir piešķīrusi Jelgavas novada pašvaldība.



Foto: Jelgavas pilsētas bibliotēka