ZZ.lv ARHĪVS

“Zemgalei/LLU” apkaunojoša sagrāve Liepājā (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 15. oktobris 19:27

435
“Zemgalei/LLU” apkaunojoša sagrāve Liepājā (FOTO)

14. oktobrī LOC ledus hallē Liepājā tika aizvadīta “Optibet” hokeja līgas pirmā sezonas savstarpējā spēle starp “Liepāja/Optibet” un “Zemgale/LLU”. Negaidīti visiem liepājnieki sagrāva Jelgavas vienību ar rezultātu 1:8 (0:1, 0:3, 1:4).

Pirms spēles abu komandu spēlētāji ar klusuma brīdi pieminēja pāragri aizsaulē aizgājušu bijušo tiesnesi, sieviešu valstsvienības treneri un Latvijas Hokeja federācijas ilggadējo tiesnešu sektora vadītāju Andreju Zaķi.

Pirmā trešdaļa aizsākās ar pozicionālu spēli, abām komandām meklējot pretinieka vājās vietas un gaidot uz kļūdām. Liepājnieki pirmie sāka kļūdīties disciplīnā un astotajā minūtē nopelnīja pirmo noraidījumu. “Zemgalei/LLU” tas varēja dot iespēju izvirzīties vadībā, bet tika pieļauta kļūda vairākuma izspēlē, kas ļāva diviem liepājniekiem aizskriet pretuzbrukumā un Mārim Miezim ieraidīt ripu mazākumā – 0:1. Diemžēl ne šajā, ne nākamajā vairākumā jelgavniekiem gūt vārtus neizdevās, bet pašā trešdaļas izskaņā “Zemgale/LLU” pati bija spiesta spēlēt mazākumā.

Otro trešdaļu jelgavnieki uzsāka mazākumā, un liepājnieku uzbrucēja Valtera Freija raidītā ripa izslīdēja caur vārtsarga Riharda Cimermaņa kājsargiem – 0:2. Spēles rezultāts vēl nebija tik kritisks, lai nodotos panikai, bet satraukumu radīja tas, ka “Liepāja/Optibet” pārņēma kontroli pār ripu, bet jelgavnieki pārāk vienkārši šķīrās no tās. Liepājnieki situāciju spēja izmantot divas reizes, izveidojot pretuzbrukumus uz pretinieka vārtiem. Sestajā minūtē vārtus guva Romāns Nekļudovs, bet trīspadsmitajā Valters Freijs, noslēdzot trešdaļu ar rezultātu 0:4. Tas arī laikam bija brīdis, kad “Zemgale/LLU” zaudēja spēli psiholoģiskā aspektā.

Trešajā trešdaļā “Zemgales/LLU” spēlētājiem vajadzēja saņemties, lai kaut ko mainītu spēles gaitā, bet notika tieši pretēji. Pirmajās piecās minūtēs tika nopelnīti divi noraidījumi, kas pamatīgi novājināja spējas kaut ko mainīt spēles ritējumā. Sestajā minūtē vairākumu izmantoja “Liepājas/Optibet” uzbrucējs Daniels Bogdzjuls – 0:5. Pēc zaudētiem vārtiem jelgavnieki iedzīvojās vēl vienā noraidījumā, un tas pilnīgi salauza cerības uz kaut kādu pretdarbību. Liepājnieki šo vairākumu neizmantoja vārtu gūšanai, bet tas vairs nebija nepieciešams, jo viesi jau salūza iekšēji. Trešdaļas vidū ripu vārtos ieraidīja Māris Diļevka (0:6), un liepājnieki jau varēja atslābināties, jo apzinājās, ka ir uzvarējuši. Piecpadsmitajā minūtē viņi ļāva “Zemgales/LLU” uzbrucējam Raivim Kurniginam ieiet savā aizsardzības zonā, kur tas atdeva piespēli Olafam Aplokam. Aploks no aizvārtes atdeva piespēli Ivanam Ribčikam, kurš brīvs stāvēja vārtu priekšā un ieraidīja ripu vārtos, glābjot komandu no zaudējuma bez gūtiem vārtiem – 1:6. Ar to spēle varētu beigties, bet “Liepāja/Optibet” septiņpadsmitajā minūtē ieraidīja vēl divas ripas 26 sekundēs – 1:8. Atlikušajās minūtēs viņi nopelnīja trīs noraidījumus, bet “Zemgale/LLU” nespēja to izmantot. Uz “Liepājas/Optibet” rezerves soliņa jau trīs minūtes līdz spēles beigām sāka skanēt lūgumi ātrāk beigt šo spēli, jo tādu viesu sagrāvi viņi paši nebija gaidījuši.

“Zemgale/LLU” piedzīvojusi apkaunojošu zaudējumu, un to saprot visi – gan paši spēlētāji, gan treneri, gan kluba vadība. Apkaunojoši tas arī tāpēc, ka zaudējums nav nācis cīņā, bet bez pretestības pretiniekam. Turklāt visiem labi zināms, ka “Zemgale/LLU” māk pretoties un rādīt raksturu, ja atceramies pēdējo spēli ar “Mogo”, kurā zaudēts ar minimālu atšķirību rezultātā. Kauns arī par to, ka tika pievilti spēlētāju radinieki, kluba fani un Jelgavas iedzīvotāji, kuri no visas sirds atbalsta savu komandu.

Zaudējums noteikti nesīs izmaiņas komandas darbībā, jo tāds zaudējums neapmierina nevienu. Pat “Liepāja/Optibet” ir neapmierināta ar tādu sava pretinieka sniegumu. Izmaiņas redzēsim jau pavisam drīz, jo 21. oktobrī Liepājā komandas tiksies vēlreiz, un “Zemgales/LLU” puiši parādīs – par spīti jebkuriem apstākļiem, viņi spēj cīnīties.


Foto: Ruslans Antropovs