ZZ.lv ARHĪVS

Cūku pupu kraukšķu ražotāji paplašina ražošanas telpas

zz.lv

2017. gada 6. oktobris 12:32

651
Cūku pupu kraukšķu ražotāji paplašina ražošanas telpas

Piedaloties Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai projektā, Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar pārtikas jomas amatnieku SIA “Zekants” Jaunsvirlaukas pagastā plāno paplašināt uzņēmuma telpas, informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Pērn SIA “Zekants” pašvaldībai piederošās telpās – amatniecības centrā “Jaunlīdumi” – aizsāka cūku pupu kraukšķu “Pupuchi” ražošanu. Šajā laika posmā ir ievērojami augusi iedzīvotāju, tai skaitā arī citu pašvaldību, interese par produkta tapšanas stāstu un ražošanas niansēm. Sadarbojoties ar ražotāju, pašvaldība organizē dažādu delegāciju viesošanos amatniecības centrā, veicinot pašvaldības un uzņēmuma atpazīstamību, stāsta D.Kaņepone.

Sadarbība ar uzņēmumu SIA “Zekants” pašvaldībai aizsākās 2016. gadā, kad uzņēmums piedalījās pašvaldības biznesa ideju konkursā “Esi uzņēmējs Jelgavas novadā”. Saņemot pašvaldības starta kapitālu 1500 eiro apmērā un noslēdzot īres līgumu ar pašvaldību, uzņēmums Jaunsvirlaukā amatniecības centrā “Jaunlīdumi” izveidoja ražotni. Cūku pupu kraukšķi kā produkts ar dažādām garšām jau pieejams pārtikas tirdziņos un veselīga uztura veikaliņos.

“Ņemot vērā augošo interesi par mūsu radīto produktu un ražošanas procesiem, mums ir nozīmīgi paplašināt ražošanas telpas, lai vienlaicīgi varētu norisināties vairāki ražošanas posmi. Projekts ietver nākamo ražošanas attīstības posmu – vēlamies izmantot papildu telpas amatniecības centrā “Jaunlīdumi”, kur esam iecerējuši izveidot gatavās produkcijas iepakošanas līniju un uzglabāšanas noliktavu. Ar paplašināšanos ceram vienlaikus nodrošināt divus tehnoloģiskos procesus – gan produkcijas ražošanu, gan gatavās produkcijas fasēšanu. Līdz šim šie procesi tika realizēti nodalīti, kas ievērojami paildzināja visu tehnoloģisko procesu īstenošanu,” stāsta uzņēmuma pārstāve Kristīne Ozoliņa.

Projektā ieplānota vienkāršota telpu atjaunošana, paredzot grīdas, sienu un griestu segumu maiņu un telpu savstarpējo savienošanu ar aili. Par projekta realizēšanu un ieviešanu atbild Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Zekants”. Kopējais projekta finansējums ir 16 189 eiro, publiskais finansējums – 12 951 eiro (ELFLA finansējums 80 procentu no projekta attiecināmajām izmaksām). SIA “Zekants” ieguldīs 3237 eiro, savukārt pašvaldība – 2590 eiro.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība