ZZ.lv ARHĪVS

Dzēšot ugunsgrēku, sagriež pirkstu

zz.lv

2017. gada 27. septembris 09:09

316
Dzēšot ugunsgrēku, sagriež pirkstu

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 26.septembra pulksten 6.30 līdz 27.septembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma piecus izsaukumus – divus uz ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme - Birziņa.

Pulksten 15.54 tika saņemts izsaukums uz Ozolnieku novada Ozolnieku pagastu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka divstāvu dzīvojamai mājai dega jumta siltumizolācija divu kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta apmēram 40 gadus vecs vīrietis, kurš, mēģinot nodzēst ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās, sagrieza pirkstu. Vīrietis nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 16.48 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumu, kurā Raudupes ielā Kandavā dega atkritumi 5m2 platībā.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Kazarmes ielā Jelgavā no koka nocēla kaķi.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 40 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.