ZZ.lv ARHĪVS

Ozolniekos dedzis fotoradars (PAPILDINĀTS)

zz.lv

2017. gada 20. septembris 10:51

891
Ozolniekos dedzis fotoradars (PAPILDINĀTS)

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.septembra pulksten 6.30 līdz 20.septembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 11 izsaukumus – piecus uz ugunsgrēku dzēšanu un sešus uz glābšanas darbiem, informē VUGD pārstāve Ilze Dāme Birziņa.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros Uzvaras ielā Bauskā dega noliktava 15m2 platībā, Pulkveža Oskara Kalpaka ielā Jelgavā dega vieglā automašīna 1m2 platībā, Bauskas novada Brunavas pagastā dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1m2 platībā, Ozolnieku novada Cenu pagastā dega fotoradars 2m2 platībā, bet Krišjāņa Barona ielā Jelgavā trīs konteineros dega atkritumi.

Ozolnieku novadā pagājušā naktī aizdedzināts stacionārais fotoradars, turklāt šo gadījumu vieno kopīga iezīme ar iepriekšējiem diviem fotoradaru degšanas gadījumiem, proti, ļaundari par iekuru izmantojuši riepas, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Izsaukums uz Ozolnieku novada Cenas pagastu saņemts ap plkst.2.13 un pie mērierīces bija novietotas riepas. Kopējā degšanas platība bija divi kvadrātmetri.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) pārstāvis Jānis Aizpors stāsta, ka dedzis fotoradars uz ceļa Rīga - Jelgava pie pagrieziena uz Brankām. Šis bija viens no pirmajiem stacionārajiem radariem, kuru uzstādīja Latvijā.

CSDD pārstāvis apliecināja, ka visi stacionārie fotoradari ir apdrošināti. Šobrīd CSDD speciālisti ieradušies novērtēt nodarīto kaitējumu. CSDD cer, ka iespējami ātri tiks atjaunota radara darbība.

Lai arī šis ir šogad jau trešais gadījums, kad dedzinātais stacionārais fotoradars, Jānis Aizpors vērsa uzmanību, ka Latvija ne ar ko īpašu neizceļas un arī ārzemēs notikuši līdzīgi gadījumi.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma trīs izsaukumus uz glābšanas darbiem, kas bija saistīti ar vēja radītiem postījumiem – visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama saistībā ar nolauztiem kokiem.

Vakar ap pulksten 15 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Tukuma novada Pūres pagastu, kur baznīcas krusts bīstami sasvēries un draud nogāzties. Ierodoties notikuma vietā, baznīcas krusts tika nocelts, lai neradītu apdraudējumu garāmgājējiem.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.