ZZ.lv ARHĪVS

Dzēš ugunsgrēkus un glābj sēņotājus

zz.lv

2017. gada 18. septembris 10:36

185
Dzēš ugunsgrēkus un glābj sēņotājus

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 15.septembra pulksten 6.30 līdz 18.septembrim pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 17 izsaukumus – sešus uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem, bet viens no izsaukumiem bija maldinājums, ziņo VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Naktī uz sestdienu pulksten 6 VUGD saņēma izsaukumu uz Ozolnieku novada Salgales pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva koka ēka 24m2 platībā. Ugunsgrēkā bojā gāja apmēram 82 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 8.18.

Naktī uz svētdienu pulksten 2.46 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Dobeles novada Penkules pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dārza mājā. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg koka dārza māja 20m2 platībā. Ugunsgrēkā bojā gāja apmēram 79 gadus vecs vīrietis. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 4.51.

Ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumu Auces novada Bēnes pagastā, kur vienstāva ēkā dega vitrīna 4m2 platībā, svētdien Svētes ielā dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,3m2 platībā.

Aizvadītajās dienās glābēju palīdzība bija nepieciešama trīs cilvēkiem, kuri apmaldījušies mežā – piektdien Tīles ielā Tukumā mežā bija apmaldījies vīrietis, bet svētdien Engures novada Smārdes pagastā mežā bija apmaldījies vīrietis un Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā mežā bija apmaldījusies sieviete. Visos gadījumos, izmantojot skaņas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Visā Latvijā aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēma 83 izsaukumus – 25 uz ugunsgrēku dzēšanu, 48 uz glābšanas darbiem, bet 10 no izsaukumiem bija maldinājumi.


FOTO: no arhīva