ZZ.lv ARHĪVS

Ugunsgrēkā Jelgavā cietis vīrietis

zz.lv

2017. gada 15. septembris 09:32

415
Ugunsgrēkā Jelgavā cietis vīrietis

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.septembra pulksten 6.30 līdz 15.septembra pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona brigāde saņēma 14 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu un 10 uz glābšanas darbiem.

Pulksten 17.07 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Kārļa ielu Jelgavā, kur ugunsgrēks bija izcēlies divstāvu dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg otrā stāva mansards un priekštelpa 20m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās vīrietis, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 18.38.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi.

Ap pulksten 13 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Ozolnieku novada Cenu pagastu, kur sievieti bija apmaldījusies mežā – izmantojot skaņas signālus un saziņu pa telefonu, sievietei tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma septiņus izsaukumus uz glābšanas darbiem, kas bija saistīti ar vēja radītiem postījumiem – visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama saistībā ar nolauztiem kokiem.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 70 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 49 uz glābšanas darbiem, bet pieci no izsaukumiem bija maldinājumi.