ZZ.lv ARHĪVS

Uz laiku slēgts Ložmetējkalna skatu tornis

Agnese Leiburga

2017. gada 11. septembris 10:54

197
Uz laiku slēgts Ložmetējkalna skatu tornis

Veicot regulāro tehnisko apskati, konstatēti bojājumi Ložmetējkalna skatu torņa koka konstrukcijā un drošības apsvērumu dēļ tas uz laiku ir slēgts, “Ziņas” uzzināja akciju sabiedrībā “Latvijas valsts meži”.

“Plānojot šogad apmeklēt Ziemassvētku kauju vietas novembra svētku laikā, jāievēro, ka tornī uzkāpt nevarēs. Aicinām izmantot apmeklētāju ērtībām ierīkotās atpūtas vietas ar galdiem, soliņiem un ugunskura vietām. Skatu torni plānojam tuvākajā laikā atjaunot, tomēr, ievērojot termiņus, kas nepieciešami darbu sagatavošanai un pašai rekonstrukcijai, domāju, ka apmeklētajiem tas būs pieejams nākampavasar – par precīzāku laiku informēsim pirms atklāšanas,“ skaidro Zemgales reģiona meža apsaimniekošanas plānošanas vadītājs Jānis Zitāns.

Tīreļpurvs un Ložmetējkalns ir viens no labāk saglabātajiem Pirmā pasaules kara kauju laukiem Eiropā. Te apskatāmas 1916. gada leģendāro Ziemassvētku kauju piemiņas vietas: krievu un vācu ierakumi, piemiņas akmeņi latviešu strēlnieku pulku izejas pozīcijās, piemiņas zīmes frontes pārrāvuma vietās, brāļu kapi, piemineklis latviešu strēlniekiem Ložmetējkalnā. Interesantas liecības par šiem notikumiem pieejamas Kara muzeja filiālē, kas atrodas “Mangaļu” mājās. 


Foto: viesumajas.lv