ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novadā meklē atraktīvākos seniorus

zz.lv

2017. gada 11. septembris 10:48

478
Jelgavas novadā meklē atraktīvākos seniorus

Jelgavas novada pašvaldības tradicionālajā konkursā tiks titulēts “Atraktīvākais seniors/atraktīvākā seniore Jelgavas novadā 2017”. Pieteikumus konkursā var iesniegt līdz 31. oktobrim, savukārt žūrijas komisija vēlāk pretendentus izvērtēs, lai galvenos nominantus uz tituliem varētu paziņot gada nogales svinīgajā pasākumā 1. decembrī, informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Katrs – vai tas būtu ģimenes loceklis, radinieks, paziņa, kaimiņš vai attāls līdzcilvēks – var pieteikt konkursam savu kandidātu – cilvēku seniora vecumā, kam atraktivitāte ir personības izteiksmes veids. Atraktivitāte var izpausties daudzējādi – iespējams, cilvēks plēš jokus vai ir anekdošu vācele, vai ikdienā mēdz trāpīgi pasmieties par nopietnām lietām, uzjautrināt bērnus, organizēt pārsteigumus vai tik atraktīvi ģērbties, ka pārējiem jābrīnās. Atraktivitāte var būt gan šī cilvēka izturēšanās, konkrēta rīcība kādā situācijā vai arī attieksme un personības iezīme. Tikpat labi tās var būt gan aktivitātes sabiedriskajā dzīvē, gan vaļasprieks vai atbalsts līdzcilvēkiem.

Kā skaidro pašvaldībā, šogad aprit seši gadi kopš “Europe Direct” informācijas centrs un Jelgavas novada pašvaldība organizē konkursu senioru pieredzes un aktivitātes atzinībai. Ik gadus konkursa tēma tiek mainīta, lai akcentētu dažādas vērtības, kas senioru gados sniedz dzīves piepildījumu. 

“Šo gadu laikā esam iepazinuši un godinājuši gan aktīvākos seniorus pagastos, gan brīnišķīgus rokdarbniekus un labdarības akciju dalībniekus. Tāpat esam meklējuši sirdsmīļos vecvecākus, kad pieteikumus konkursam gatavoja senioru bērni, mazbērni. Novadā ir daudz brīnišķīgu cilvēku, kas ir aktīvi, ieinteresēti savos gados apgūt jaunas lietas, izpalīdzīgi un ārkārtīgi ģimeniski, uzturot un rūpējoties par kopīgām emocionālām saitēm savā saimē. Turpinot tradīciju, šoreiz aicinām pieteikt konkursam tos seniorus, par kuru azartu vai personības valdzinājumu, viņus vērojot, satiekot vai esot viņu kompānijā, arvien varam mazliet pabrīnīties. Ja kaut reizi esat par kādu cilvēku nodomājis, ka labprāt gribētu viņa gados būt ar šādu optimisma devu, tad droši piesakiet viņu konkursam. Tas var būt jūsu kaimiņš, brālēns, draugs, sens “cīņu biedrs” vai ģimenes loceklis. Galu galā pieteikums konkursam var būt šim cilvēkam arī pārsteiguma pilna dāvana! Šis konkurss ir viens no instrumentiem, kā varam iedzīvotājiem pateikties par viņu izvēli dzīvot novadā, veidojot ikdienu pilnvērtīgu un veselīgu,” stāsta Jelgavas novada Labklājības pārvaldes vadītāja Ilze Brakmane.

Pieteikumus var iesniegt līdz 31. oktobrim pieteiktā seniora dzīvesvietas pagasta pārvaldē vai sūtot pa e-pastu: inta.savicka@jelgavasnovads.lv. Pieteikumā jābūt minētam pieteicēja vārdam, uzvārdam, dzīvesvietai, tālruņa numuram, kā arī precīzi minētam nominētā seniora vārdam, uzvārdam, dzīvesvietai un tālruņa numuram.

Katra pagasta pārvalde izvirzīs savu pretendentu konkursa finālam. Plānots, ka svinīgā godināšana, kuras laikā visiem nominantiem tiks piešķirtas arī naudas balvas (30 eiro no “Europe Direct” projekta līdzekļiem un 30 eiro no Jelgavas novada pašvaldības) notiks 1. decembrī pulksten 12 Jēkabnieku Kultūras namā.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība