ZZ.lv ARHĪVS

Atjaunos divas polderu sūkņu stacijas un aizsargdambi

Agnese Leiburga

2017. gada 7. septembris 12:55

347
Atjaunos divas polderu sūkņu stacijas un aizsargdambi

Valsts SIA “Zemkopības ministrijas nekustamie īpašumi” (ZMNĪ) Līvbērzes pagastā sākusi īstenot trīs projektus plūdu risku samazināšanai lauku teritorijās – Auces un Vārpas polderu sūkņu staciju pārbūvi, kā arī Ruduļa poldera aizsargdambja D-1 atjaunošanu, ziņo Zemkopības ministrijas pārstāve Dagnija Muceniece.

ZMNĪ ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda 2014.–2020. gada plānošanas periodā specifiskā atbalsta mērķa “Samazināt plūdu riskus lauku teritorijās” ietvaros turpina atjaunot un pārbūvēt valstij piederošas hidrotehniskās būves, kā arī īstenot valsts nozīmes ūdensnoteku atjaunošanas projektus.

Projekti tiek realizēti par ES Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļiem. Auces poldera sūkņu stacijas pārbūves plānotais finansējums ir 0,7 miljoni eiro, Vārpas poldera sūkņu stacijai atvēlēti 0,85 miljoni eiro, bet Ruduļa poldera aizsargdambja D-1 atjaunošanai 0,68 miljoni eiro.

Šā atbalsta mērķis ir samazināt plūdu apdraudējumu valstij piederošo hidrobūvju aizsargātās un regulēto potomālo upju piegulošās platībās, tādējādi veicinot uzņēmējdarbības attīstību, uzlabojot iedzīvotāju dzīves kvalitāti, kā arī palielinot dabas teritoriju vērtību, pievilcīgumu un produktīvu izmantošanu Latvijas lauku teritorijā.


Foto: Raitis Puriņš