ZZ.lv ARHĪVS

Dominiks būs ar spēcīgu raksturu (FOTO)

Santa Logina

2017. gada 10. septembris 09:34

6016
Dominiks būs ar spēcīgu raksturu (FOTO)

Asteru un gladiolu ziedēšanas pilnbriedā nedēļā no 30. augusta līdz 5. septembrim Jelgavas slimnīcā pasaulē nākuši 27 mazuļi – 13 meitiņas un 14 dēli.

Savu pirmo bērniņu sagaidījuši baušķenieki Katrīna un Jānis Ruzģi. Viņu Roberts pasaulē nāca 4. septembrī pulksten 22.41, būdams 52 centimetrus garš un nedaudz vairāk kā 3900 gramu smags. Vārds dēliņam izvēlēts, lai labi saderētu ar uzvārdu.

Meitiņa peciņa ienākusi jelgavnieku Nataļjas un Alekseja Proščenkovu ģimenē. Mazā Anna piedzima 5. septembrī pulksten 20.17, lielajā brīdī bija 55 centimetrus gara un četrus kilogramus smaga. Māsu mājās gaida sešpadsmitgadīgais Andrejs un Aleksejs, kuram ir 11 gadu. Arī mazajai māsai, tāpat kā brāļiem, vārds sāksies ar “a”. “Ziņu” viesošanās brīdī mazmeitiņu apciemoja arī vecvecāki.

No fotogrāfa acs slēpjas vairāki mazuļi.

Vecāki Daina Lakša un Aldis Noriņš lēmuši, ka pasaulei vēl par agru rādīt savu pirmdzimto. Viņu Valdis, kura vārdiņš labi saskan ar tēta un tēta brāļa Ulda vārdu, piedzima 5. septembrī ap pusdiviem naktī 52 centimetrus garš un 3630 gramu smags. Puisīša mājas būs Jelgavā.

Cilvēks ar spēcīgu raksturu, nosvērts un mērķtiecīgs – tā teikts Dominika vārda raksturojumā. Tieši šādu vārdu savam pirmajam bērniņam nolēmuši dot Agnese Anstrāte un Dainis Gailītis. Tāpat bijis svarīgi, lai tāds vārds nebūtu nevienam pazīstamajam. Dominiks pasaulē nāca 4. septembrī pulksten 19.49 56 centimetrus garš un 4300 gramu smags. Viņa mājas būs Jelgavā.

Par vēl vienu dēlu bagātāka kļuvusi Līgas un Jāņa Anševicu ģimene. 4. septembrī pulksten 11.05 pasaulē ieradās Renārs, esot 55 centimetrus garš un 4170 gramu smags. Mazo brāli mājās Jelgavā gaida divus gadus un četrus mēnešus vecais Haralds. Arī Renāram tāpat kā vecākajam brālim dots spēcīgs vārds ar burtu “r” tajā.

Savu pirmo bērniņu sagaidījuši jelgavnieki Aleksandra un Jānis Granti. Emija piedzima 2. septembra naktī ap pulksten 23 52 centimetrus gara un ap 3,5 kilogramiem smaga. Mazmeitai, kuras mājas būs Jelgavā, vārdiņu devusi omīte.


Foto: Raitis Puriņš