ZZ.lv ARHĪVS

Par Auces novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Kaminska līdzšinējā vietniece Keršus

LETA

2017. gada 31. augusts 10:44

570
Par Auces novada domes priekšsēdētāju ievēlēta Kaminska līdzšinējā vietniece Keršus

Par jauno Auces novada domes priekšsēdētāju ievēlēta līdzšinējā domes priekšsēdētāja Ginta Kaminska (LZS) vietniece Vija Keršus (LZS), aģentūru LETA informēja Kaminskis.

“Viju Keršu virzīja cits deputāts, bet es arī viņu atbalstīju,” Kaminskis skaidroja, ka jaunā priekšsēdētāja guvusi desmit deputātu atbalstu.

Četri deputāti balsoja par otru kandidatūru – Sintiju Liekniņu (LZS) –, bet viens deputāts bija pret abām kandidātēm.

Keršui ir pieredze vadītāja amatos, jo Auces domē kā vietniece viņa ir jau trešo sasaukumu pēc kārtas, bet pirms tam, kopš 2001. gada, Keršus vadīja Bēnes pagasta padomi.

Balsojums par priekšsēdētāja vietnieku domē nenotika.

Iepriekš Keršus aģentūrai LETA pauda, ka jaunā Auces novada domes priekšsēdētāja amatam tiks atbalstīta Ginta Kaminska ieteiktā kandidatūra. Viņa arī apgalvoja, ka nav domājusi, vai pati piekristu vadīt domi.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pašvaldību savienības kongresā Auces novada domes priekšsēdētājs Kaminskis tika ievēlēts savienības priekšsēdētāja amatā. Kaminskis informēja, ka atstās Auces novada domes priekšsēdētāja amatu, bet saglabās deputāta mandātu.

Kaminska pārstāvētā LZS šī gada pašvaldību vēlēšanās Auces novadā pārliecinoši uzvarēja, iegūstot 76,15 procentus balsu un 12 mandātus. Savukārt nacionālo apvienību “Visu Latvijai”–“Tēvzemei un brīvībai/LNNK” (VL–TB/LNNK) domē pārstāv trīs deputāti.


Foto: auce.lv