ZZ.lv ARHĪVS

Finišē Ozolnieku seriāls (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 29. augusts 15:35

4260
Finišē Ozolnieku seriāls (FOTO)

52 medaļas sadalītas gadskārtējā garo distanču seriālā “Ielūdz Ozolnieki”, ko piecās sacensību kārtās rīkoja vietējais skrējēju klubs. Uz sumināšanu un godalgām, kas pienācās 13 vecuma grupās ātrākajām sievietēm un vīriešiem, noslēgumā varēja kandidēt, ja vasaras piesātinātajā skriešanas pasākumu grafikā vismaz četras svētdienas bija atvēlētas Ozolnieku trasei.

Uz pēdējās kārtas sacensībām no dažādām Latvijas malām bija ieradušies septiņi desmiti sportistu, no kuriem, līdzīgi kā iepriekšējās reizēs, vairāk par 30 izvēlējās piecu kilometru maršrutu. Pirmie tajā finišēja pašmāju kluba skrējēji – no vīriem Oskars Stāmers, no sievietēm Daiga Dābola. Abiem “piecītī” pieder arī šāgada seriāla rekordi: Oskaram trešajā kārtā 0:17:13, Daigai šoreiz 0:20:23.

Trīsreiz mazāka piekrišana šogad ir 10 kilometru distancei, kuru piektajā kārtā visātrāk pieveica rīdzinieks Andrejs Priedītis un jelgavniece Ieva Biedrīte. Distances rekords gan šosezon pieder rīdziniekam Mārim Pakārklim, kas trešajā kārtā finišējis pēc 36 minūtēm un trim sekundēm, bet no dāmām to pēdējā kārtā sasniedza I.Biedrīte – 0:47:55.

2,2 kilometros pat vecākus konkurentus apsteidza 2007. gadā dzimušais ozolnieks Linards Laidiņš, bet no meitenēm ātrākā bija divus gadus vecākā baušķeniece Selīna Balakane.

Nākamās sacensības SK “Ozolnieki” plānā ir Ozolnieku novada atklātais čempionāts piecu kilometru skrējienā, uz kuru entuziasti gaidīti 24. septembrī.


Foto: Maija Laizāne