ZZ.lv ARHĪVS

Dabas doti dzērieni (FOTO)

Agnese Leiburga

2017. gada 24. augusts 08:53

2348
Dabas doti dzērieni (FOTO)

Svaiga sula, zāļu tēja un dabīgais saldinātājs – tāds ir SIA “Dabas dots” ražoto dzērienu sastāvs. “Mūsu produktu ļoti novērtē bērnu vecāki, jo dzērienu sastāvs ir dabīgs un tajā nav nenormālais cukura daudzums – pat 15–30 procentu apmērā, kas nereti ir citos līdzīgos ražojumos. Un arī bērniem tas garšo ne sliktāk,” teic jaunā uzņēmuma īpašnieks Rolands Briņķis.

Ideja par tamlīdzīgu dzērienu izgatavošanu viņam radusies aptuveni pirms trijiem gadiem. Kāds laiks gan pagājis, līdz sasparojies sākt savu ideju virzīt, vairāk nekā gads aizritējis, kamēr nonākuši līdz gatavam dzērienam, kopā ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes speciālistiem izstrādājot pašu produktu, meklējot labākos tā iepakojuma, dizaina risinājumus.

Rolands ir aktīva dzīvesveida piekritējs un aizrāvies ar skriešanu, tieši tāpēc uzsācis laba dzēriena meklējumus, jo pats īpaši nav lietojis uztura bagātinātājus. “Sāku eks­perimentēt – vārīju tēju, jaucu kopā ar sulām un medu, malu riekstus un gatavoju sev spēcinošus līdzekļus,” dzērienu sākuma tapšanas procesu atceras to ražotājs.


Foto: Raitis Puriņš. Visu rakstu lasiet 24. augusta “Zemgales Ziņās”