ZZ.lv ARHĪVS

Draudzības spēles vēsta par hokeja sezonas tuvošanos (FOTO)

Ruslans Antropovs

2017. gada 24. augusts 08:49

1145
Draudzības spēles vēsta par hokeja sezonas tuvošanos (FOTO)

Vēl pilnībā nenokomplektētā “Zemgale/LLU” komanda Jelgavas Ledus hallē aizvadījusi divas draudzības spēles – pret HK “Mogo”, ko sīvā cīņā pārspēja ar  5:3, un HK “Kurbads” vienību, kurai piekāpās ar 1:4.

Gatavojoties jaunajai sezonai, treneriem svarīgi pārbaudīt savu komandu dažādos sastāvos. Tā mačā pret “Kurbadu” laukumā tika laisti vairāk jauno spēlētāju, savukārt pret “Mogo” cīņa risinājās līdzvērtīgāk, gan ar abu komandu kļūdām, kuras hokejisti centās arī cītīgi labot.

Pirmās trešdaļas izskaņā viesiem izdevās rīdzinieku nominālo pārsvaru pārvērst gūtos vārtos un atklāt spēles rezultātu – 0:1. Otrajā trešdaļā mājinieki uzlaboja savu darbību aizsardzībā un krietni ilgāk kontrolēja ripu. Trešdaļas vidū pēc Artjoma Ogorodņikova piespēles rezultātu izlīdzināja Rihards Paškausks. Drīz vien “Mogo” nopelnīja noraidījumu, un pēc 48 sekundēm A.Ogorodņikovs ar precīzu raidījumu panāca 2:1.

Varēja gaidīt, ka “Mogo” savā gandrīz optimālajā sastāvā izdarīs maksimālo spiedienu, lai lauztu spēles gaitu, tomēr trešā trešdaļa bija jāsāk mazākumā, un jelgavniekiem pietika ar 27 sekundēm, lai izmantotu pārsvaru savā labā. Pēc A.Ogorodņikova un Andreja Kostjuka piespēlēm savus otros vārtus guva R.Paškausks – 3:1.

Viesi pārgāja totālā uzbrukumā un trešdaļas vidū samazināja starpību līdz minimumam, taču A.Ogorodņikovs jau 15 sekundes vēlāk guva atbildes vārtus (asistēja R.Paškausks un Mārtiņš Mežulis) – 4:2. Rīdzinieki turpināja ofensīvu, un pusotru minūti līdz spēles beigām vēlreiz pietuvojās iespējai izlīdzināt rezultātu. Taču nobremzēti tika arī viesu pēdējie centieni ar vārtsarga nomaiņu pret sesto laukuma spēlētāju – “Zemgale/LLU” hokejistiem izdevās saskaņoti nospēlēt aizsardzībā un atgūt ripu, ko Raivis Kurņigins raidīja pāri visam laukumam, noslēdzot maču ar 5:3.

“Optibet” hokeja līgas regulārais turnīrs sāksies ar “Kurbada” un “Mogo” spēli 9. septembrī, “Zemgale/LLU” pirmais pretinieks 13. septembrī Jelgavas Ledus hallē būs HK “Prizma”.


Foto: Ruslans Antropovs