ZZ.lv ARHĪVS

Ar SK „Ozolnieki” skrējēju līdzdalību startējis 26. Baltijas ceļa skrējiens (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 18. augusts 20:01

2236
Ar SK „Ozolnieki” skrējēju līdzdalību startējis 26. Baltijas ceļa skrējiens (FOTO)

Šorīt pulksten 10 Viļņā startēja 26. Baltijas ceļa skrējiens, kas 600 kilometru garumā vedīs caur Lietuvas, Latvijas un Igaunijas teritoriju, atgādinādams par vēsturisko triju valstu iedzīvotāju sadošanos rokās, demonstrējot vienotus neatkarības centienus. Ceļā no Lietuvas galvaspilsētas devušies arī seši Latvijas skrējēji – SK „Ozolnieki” sportisti Raisa un Jānis Marčinkus, Dace Kovaļevska, Jānis Sondors, Arnis Vērmels un rīdzinieks Pēteris Cābulis.

Pasākumu kopš 1991. gada rīko Lietuvas Amatieru skrējēju asociācija, un kopš 1997. gada tā aktīvi dalībnieki ir arī skrējēju kluba „Ozolnieki” pārstāvji. „Ik gadu esam bijuši dažādā sastāvā un skaitā, bet jau septiņpadsmito reizi Baltijas ceļa skrējienā piedalīsies Arnis Vērmels,” stāsta SK „Ozolnieki” vadītājs Juris Bērziņš, kas pēc 15 līdzdalības gadiem pašā stafetē šoreiz ir rīkotājos un līdzjutējos.

Ap deviņiem vakarā skrējēji plānojuši ierasties uz nakšņošanu Pasvalē, no rīta skries līdz robežpilsētiņai Saločiem, kur gaidīs vietējās pašvaldības sarūpēts koncertiņš un brokastis, tad ceļš turpināsies caur Grenctāli virzienā uz Rīgu, kur ap pulksten diviem dienā paredzēts ierasties Strēlnieku laukumā. „Citus gadus likām ziedus pie Brīvības pieminekļa, bet, tā kā to pašreiz remontē, godināsim Barikāžu dienās kritušos viņu piemiņas vietās,” pastāsta J.Bērziņš.

Nākamā nakšņošana būs Salacgrīvā, ap astoņiem rītā – Igaunijas robežas šķērsošana un ceļš līdz Tallinai. „Igauņi skrējienam gatavojas pievienoties jau Tallinas robežās, pēdējos 10 kilometros līdz Parlamenta ēkai solījušas iesaistīties arī vairākas amatpersonas,” atklāj J.Bērziņš.



Attēlos – Latvijas skrējēji pulcējušies Jelgavā, lai dotos uz Viļņu, kur startēs gadskārtējais Baltijas ceļa skrējiens.

Foto: Raitis Puriņš