ZZ.lv ARHĪVS

“Novadnieku kalendārā” var iepazīt ievērojamus jelgavniekus

zz.lv

2017. gada 18. augusts 08:01

187
“Novadnieku kalendārā” var iepazīt ievērojamus jelgavniekus

Jelgavas pilsētas bibliotēka sagatavojusi jauno – 2018. gada – ievērojamu novadnieku kalendāru. Tajā apkopotas īsas ziņas par novadam nozīmīgām personībām, kurām nākamgad apritēs apaļas jubilejas (50 gadi, 55, 60, 65 un citas), ziņo Jelgavas pilsētas bibliotēkas Informācijas nodaļas vadītāja Baiba Īvāne-Kronberga.

Pēc bibliotēkas darbinieku apkopotās informācijas, 2018. gadā vācbaltu gleznotājam, gleznu restauratoram un mākslas vēsturniekam Jūliusam Dērnigam būs 200 gadu jubileja, latviešu teātra un dramaturģijas pamatlicējam Ādolfam Alunānam – 170, valodniekam Kārlim Mīlenbaham – 165, vēsturniekam Arvedam Švābem – 130, literatūrzinātniecei un grāmatniecības vēstures pētniecei Līvijai Labrencei – 90.

Apaļās jubilejās būs pamats sveikt tādus ievērojamus novadniekus kā diriģenti un pedagoģi Veltu Riekstu, režisori Indru Rogu, emeritēto profesoru Jāni Latvieti un daudzas citas ievērojamas personības, kam ir vai ir bijusi saistība ar Jelgavu un novadu.

Novadnieku kalendārs apskatāms Jelgavas pilsētas bibliotēkas tīmekļvietnē www.jelgavasbibliotēka.lv sadaļā “Par Jelgavu”.

Dati kalendāram iegūti no bibliotēkā veidotās datubāzes “Ievērojami cilvēki Jelgavā", kur šobrīd apkopota informācija par 1362 personām.

Datubāze pastāvīgi tiek papildināta, un tās veidošanā aicināts piedalīties ikviens jelgavnieks.