ZZ.lv ARHĪVS

Pilsētas bibliotēkas aicina uz Mazo pūcēnu skoliņu

zz.lv

2017. gada 11. augusts 08:10

148
Pilsētas bibliotēkas aicina uz Mazo pūcēnu skoliņu

Lai iepazīstinātu ar grāmatām un radošām nodarbēm, Jelgavas bibliotēkas trīsgadniekus kopā ar vecākiem aicina uz nodarbību ciklu “Mazo pūcēnu skoliņa”, kas iekļauts lasīšanas veicināšanas programmā “Grāmatu starts”.

“Pirmais bibliotēkas apmeklējums ir kā liels notikums ikvienam bērnam. Ienākot plašajā grāmatu pasaulē, mazais redz, ka arī tajā viņam būs ko darīt, jo bibliotēkā ir grāmatas, kas paredzētas tieši viņam, kā arī rotaļlietas un spēles omulīgā bērnu stūrītī,” teic Jelgavas pilsētas bibliotēkas pārstāve Zane Osīte. Viņa piebilst, ka priekšā lasīšana bērnam pirmsskolas vecumā ir ļoti svarīga, tā veido bērna emocionālo un fantāzijas pasauli, kas vēlāk ļaus radoši mācīties, strādāt un dzīvē daudz sasniegt.

Nodarbību cikls “Mazo pūcēnu skoliņa” sadalīts trīs daļās, kurās bērni ar saviem vecākiem varēs iepazīt bibliotēku un grāmatas, klausīties un lasīt pasakas, radoši darboties, krāsot un iegūt jaunus draugus. Pēc skoliņas absolvēšanas katram bērnam pienāksies arī Pūcītes liecība un balva par dalību.

Nodarbību cikls Jelgavas pilsētas bibliotēkā norisināsies svētdienās no 1. oktobra, savukārt bibliotēkas filiālēs nodarbības notiks sestdienās. Pārlielupes bibliotēkas skoliņa savu darbību sāks 7. oktobrī, bērnu bibliotēkas “Zinītis” skoliņa – 14. oktobrī, savukārt Miezītes bibliotēkā tā bērnus gaidīs no 4. novembra.

Mazo pūcēnu skoliņai var pieteikties bibliotēkās vai zvanot pa tālruņiem 63046587 (Jelgavas pilsētas bibliotēka, Akadēmijas iela 26), 63011829 (Pārlielupes bibliotēka, Loka maģistrāle 17), 63029093 (bērnu bibliotēka “Zinītis”, Lielā iela 15), 63083151 (Miezītes bibliotēka, Dobeles šoseja 100).

Pieteikties skoliņai iespējams līdz 24. septembrim. Vietu skaits ierobežots.


Foto: Jelgavas pilsētas bibliotēka