ZZ.lv ARHĪVS

Tiešraides seminārā informēs par vēža skrīningu

zz.lv

2017. gada 8. augusts 12:32

163
Tiešraides seminārā informēs par vēža skrīningu

Ikvienam 11. augustā būs iespēja noskatīties krūts, dzemdes kakla un zarnu vēža skrīninga jautājumiem veltītu “Facebook” tiešraidi, kurā veselības speciālisti diskutēs par vēža skrīningu un atbildēs uz skatītāju iesūtītajiem jautājumiem, vēsta Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja.

Tiešraides mērķis ir mudināt cilvēkus aktīvāk izmantot iespēju veikt vēža profilaktiskās pārbaudes, kā arī skaidrot citus ar vēža skrīningu saistītus jautājumus. Diskusijā piedalīsies asociētais profesors Jānis Eglītis, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Latvijas Onkoloģijas centra Krūts ķirurģijas nodaļas vadītājs, Latvijas Onkologu asociācijas vadītājs; Ainis Dzalbs, terapeits, ģimenes ārsts; Ieva Silionova, Nacionālā veselības dienesta Ambulatoro pakalpojumu nodaļas vecākā eksperte; Ilze Straume, SPKC Veselības veicināšanas departamenta direktore.

Tiešraidi varēs vērot 11. augustā pulksten 15 SPKC “Facebook” vietnē www.facebook.com/SPKCentrs/, tā būs pieejama arī portālā nereģistrētiem lietotājiem.

Skatītājiem ir iespēja iesūtīt interesējošus jautājumus uz e-pasta adresi: prese@spkc.gov.lv vai arī SPKC “Facebook” lapas vēstuļu sadaļā. Jautājumus varēs uzdot arī tiešraides laikā – komentāru sadaļā.