ZZ.lv ARHĪVS

Uz Lielvircavu aicina muižas balle 19. gadsimta stilā

zz.lv

2017. gada 4. augusts 11:17

699
Uz Lielvircavu aicina muižas balle 19. gadsimta stilā

Ļaujot viesiem atgriezties 19. gadsimta saviesīgajā dzīvē, kad telpas pievējoja parfīma aromāti, greznu tērpu čaukstoņa, mūzika un saviesīgas sarunas, 19. augustā uz otrajiem muižas svētkiem aicina Lielvircavas muiža. Lai izjustu vēstures modes “garšu”, muižas viesiem būs iespēja kļūt par balles dalībniekiem, ietērpjoties 19. gadsimta stila tērpos.

Viesi aicināti ierasties jau no pulksten 16, lai sagatavotos muižas ballei pienācīgi – paspētu sev sakomplektēt tērpu, piemērīt un izvēlēties aksesuārus, kā arī baudīt dažādas izklaides iespējas: veidot ziedu rotas un grāmatzīmes radošajā darbnīcā, vizināties muižas zirga pajūgā un fotografēties foto stūrītī. Organizatori viesiem sarūpējuši arī pārsteigumu.

Muižas pasākums, kurā uzsvars likts uz modes vēstures izzināšanu, pirmo reizi notika jau pagājušajā gadā, organizējot “Galanto gadsimtu pēcpusdienu”. Tieši šī tēma ir Lielvircavas muižas “odziņa”, jo muižas gide Zanda Zariņa jau vairāku gadu garumā izzina 19. gadsimta modi un lasa lekcijas par modes vēsturi.

“Tā kā esmu aizrāvusies ar modes vēsturi, vēlos arī citiem parādīt tā laika modi, ģērbšanās stilu, kas patiesībā raksturo visu 19. gadsimta augstākā sabiedrības slāņa dzīvesstilu. Protams, šis gadsimts nav iedomājams bez mūzikas klātbūtnes, tādēļ šogad pasākuma gaisotne sasaistīta ar balli. Vērojot polonēzes, vīnes valša, tango, kadriļas, mazurkas un citu deju stilu paraugdemonstrējumus, muižas apmeklētāji varēs arī paši iemācīties pareizos soļus,” tā Z.Zariņa.

Ieeja ballē ir bez maksas, savukārt tērpu un aksesuāru noma izmaksās desmit eiro.


Publicitātes foto