ZZ.lv ARHĪVS

Jaunie studenti aicināti pieteikties Jelgavas novada stipendijai

zz.lv

2017. gada 4. augusts 11:00

1016
Jaunie studenti aicināti pieteikties Jelgavas novada stipendijai

Tuvojoties jaunajam mācību gadam, Jelgavas novada pašvaldība atgādina, ka arī šogad no 1. septembra būs iespēja pieteikties pašvaldības stipendijai. Uz to var pretendēt jebkurš jaunietis, ja ir deklarēts Jelgavas novadā un šogad uzsāks studijas 1. kursā kādā no Latvijas augstskolām. Jelgavas novada pašvaldība stipendiju piešķir kopš 2012. gada, un līdz šim to saņēmuši 16 jaunieši.

Pēc bakalaura grāda saņemšanas jūlijā uz svinīgu tikšanos pie novada domes priekšsēdētāja vietnieces Aijas Tračumas tika ielūgti tie stipendijas saņēmēji, kas šogad ieguvuši augstskolas diplomu, – Anda Birģele, Ilze Jansone, Krista Umbraško un Raivis Eihenbaums.

“Jelgavas novada pašvaldības stipendija ir nozīmīgs instruments, kā pašvaldība var atbalstīt savus jauniešus, un ik gadu tā pašiem centīgākajiem un mērķtiecīgākajiem jauniešiem palīdz virzīties pa karjeras kāpņu pirmajiem pakāpieniem,” norāda Jelgavas novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sporta jautājumos Aija Tračuma.

Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes galvenais speciālists mūžizglītības jautājumos Jānis Erno skaidro, ka Latvijas Universitātes fonda administrētās Jelgavas novada pašvaldības stipendijas mērķis ir finansiāli atbalstīt novada jauniešus izglītības pieejamībai ikvienā Latvijas augstskolā, veidot Jelgavas novada atpazīstamību Latvijā un stiprināt jauniešu piederības izjūtu Jelgavas novadam. Tā paredzēta ikvienam Jelgavas novada pašvaldībā vismaz vienu gadu deklarētam 12. klases absolventam, kurš ir reģistrējies studijām kādā no Latvijas augstskolām jebkurā bakalaura studiju programmā 2017./2018. akadēmiskajā gadā. Stipendijas apjoms vienam jaunietim ir 1500 eiro akadēmiskajā gadā – tātad katru mēnesi 150 eiro.

Katru mācību gadu stipendija tiek piešķirta trīs jauniešiem. Lai pretendētu uz stipendiju, tiks ņemtas vērā jaunieša sekmes – absolvējot 12. klasi, vidējam vērtējumam jābūt virs 7,5 ballēm. Tiek vērtēta arī motivācija stipendijas saņemšanai, jaunieša mērķtiecība un ieceres, aktivitātes vidējās izglītības iegūšanas laikā.

“Nav būtiski ne tas, kurā skolā Jelgavas novadā deklarētais jaunietis absolvējis 12. klasi, ne arī tas, kādā studiju programmā viņš studēs,” piebilst J.Erno. Tāpat jaunietim jārēķinās, ka viņam stipendijas saņemšanas gadījumā divreiz gadā būs jāatskaitās fondam par sekmēm, lai komisija izvērtētu, vai stipendiāts ir tiesīgs arī turpmāk saņemt stipendiju.

Iepazīties ar stipendijas nolikumu varēs mājaslapā www.fonds.lv. Turpat varēs arī pieteikties stipendijai, augšupielādējot aizpildītu fonda noteikta parauga pieteikuma anketu, kurā ietilpst motivācijas vēstule, fonda noteikta parauga CV atbilstoši “Eiropass” prasībām, rekomendācija no vidējās izglītības iestādes direktora, ārpusskolas vai interešu izglītības iestādes vadītāja vai citas nozares pārstāvja, kā arī citi dokumenti, kas, pēc jaunieša domām, varētu palīdzēt, izvērtējot pretendenta pieteikumu.

Pieteikšanās ilgs apmēram mēnesi. Pretendentus vērtēs komisija, kuras sastāvā ir Latvijas Universitātes fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece, Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune, Jelgavas novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa, novada kultūras darbiniece aktrise Dzintra Zilberte un SIA “Laflora” valdes priekšsēdētājs Uldis Ameriks.



Jelgavas novada stipendiāti kopš 2012. gada


Vārds, uzvārds

Izvēlētā studiju programma

Lelde Jansone

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, pirmsskolas un sākumskolas skolotāja


Līva Jansone

Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmija, pirmsskolas skolotāja


Romans Ivaškevičs

Rīgas Stradiņa universitāte, programma

“Medicīna”


Lelde Skutele

Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Lauksaimniecības fakultāte


Raivis Eihenbaums

Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Meža fakultāte


Edvards Kalniņš

Latvijas Universitāte, programma “Ārstniecība”


Anda Birģele

Latvijas Universitāte, programma “Ķīmija”

Ilze Jansone

Latvijas Universitāte, Māszinību fakultāte, programma “Vecmāte”


Valfrīds Lavenieks

Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Lauksaimniecības fakultāte


Zanda Jēgermane

Latvijas Lauksaimniecības universitāte,

Lauksaimniecības fakultāte, programma

“Agronoms”


Didzis Lipšāns

Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Lauku inženieru fakultāte, programma “Būvniecība”


Krista Umbraško

Latvijas Universitāte, programma “Komunikācijas zinātne”


Arvis Puriņš

Rīgas Tehniskā universitāte, programma “Datorsistēmas”


Anna Katrīna Markule

Rīgas Stradiņa universitāte, fizioterapeite


Inta Nasira

Rīgas Tehniskā universitāte, Inženierekonomikas un vadības fakultāte, programma “Uzņēmējdarbība un vadīšana”

Dāvis Beitlers

Latvijas Universitāte, Vēstures un filozofijas fakultāte



Foto: Jelgavas novada pašvaldība