ZZ.lv ARHĪVS

Kalnciema vidusskolas direktores amatam izraudzīta Ivita Saldava

Gaitis Grūtups

2017. gada 4. augusts 10:47

3225
Kalnciema vidusskolas direktores amatam izraudzīta Ivita Saldava

Saistībā ar to, ka šovasar no Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolas direktores amata atteicās Mudīte Laumane, kas skolu vadīja beidzamos astoņus gadus, Jelgavas novada domes Izglītības pārvalde izsludināja uz šo vakanci konkursu, kurā pieteicās divi kandidāti. Konkursa komisija par piemērotāko atzina Spīdolas ģimnāzijas matemātikas skolotāju Ivitu Saldavu.

Pamatojot šo izvēli, Izglītības pārvaldes vadītāja Ginta Avotiņa uzsver, ka divdesmit gadu I.Saldava ir strādājusi par mācību pārzini Jelgavas 4. vidusskolā. Tādēļ pedagoģiskā darba organizācija viņai ir labi pazīstama. Konkursa uzvarētāja arī veiksmīgi darbojusies starptautiskajos sadarbības projektos. G.Avotiņa piezīmē – simpātiski ir tas, ka I.Saldava pati absolvējusi Kalnciema vidusskolu.

“Godīgi sakot, mūsdienās visu lauku vidusskolu pastāvēšana ir riskanta. Taču kādam izaicinājums būt par direktoru ir jāpieņem,” saka G.Avotiņa. Viņa piebilst, ka pagājušā mācību gada noslēgumā Kalnciema vidusskolā bija 187 skolēni, un, tuvojoties jaunajam mācību gadam, pieteikumi vidusskolas 10. klasei ir līdzšinējām prasībām atbilstošā daudzumā.

Konkursa komisijas lēmums par I.Saldavas izraudzīšanu Kalnciema vidusskolas direktora amatam vēl ir jāapstiprina Izglītības un zinātnes ministrijā, kā arī Jelgavas novada domē.

Vēsturnieks Dāvis Beitlers, kurš par Kalnciema vidusskolas vēsturi ir sarakstījis grāmatu, papildina, ka I.Saldava Kalnciema vidusskolu absolvēja 1983. gadā. Viņas māte Lida Dulberga daudzus gadus bija šīs vidusskolas bioloģijas skolotāja, bet tēvs Imants Dulbergs – sporta skolotājs, aizrautīgs vieglatlētikas un tūrisma entuziasts un starptautiski atzīts šaha kompozīciju autors.


Foto: Raitis Puriņš