ZZ.lv ARHĪVS

Pirtī iesper zibens

zz.lv

2017. gada 2. augusts 09:25

1610
Pirtī iesper zibens

Šorīt pulksten 5.30 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Jelgavas novada Platones pagastu, kur pirtī bija iespēris zibens, ziņo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta speciāliste Ilze Dāme Birziņa. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu koka pirts pirmais stāvs 30 kvadrātmetru platībā un otrais stāvs 20 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēks likvidēts pulksten 7.18.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 1.augusta pulksten 6.30 līdz 2.augusta pulksten 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona brigāde kopumā saņēma 10 izsaukumus – trīs uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem, kuros Jēkaba ielā Jēkabpilī vienstāvu neapsaimniekotā ēkā dega atkritumi 3 kvadrātmetru platībā, Prohorova ielā Jelgavā dega vieglā automašīna sešu kvadrātmetru platībā, bet šorīt Olaines novada Olaines pagastā dega dārza māja 15 kvadrātmetru platībā.

Vakar ugunsdzēsēji glābēji saņēma trīs izsaukumus uz glābšanas darbiem, kas bija saistīti ar vēja un negaisa radītiem postījumiem – visos gadījumos palīdzība bija nepieciešama saistībā ar nolauztiem kokiem.

Visā Latvijā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 46 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.