ZZ.lv ARHĪVS

Brīvdienās Dobelē degusi rūpnīcas kalte

zz.lv

2017. gada 31. jūlijs 10:01

491
Brīvdienās Dobelē degusi rūpnīcas kalte

Uz Spodrības ielā Dobelē sestdienas rītā pulksten 5.08 bija jādodas ugunsdzēsējiem glābējiem, jo tur bija izcēlies ugunsgrēks divās rūpnīcas pārstrādes kaltēs 70m2 platībā un 45m2 platībā, kur iekšā dega salmu kaudzes putekļi. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts pulksten 14.31, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Ilze Dāme Birziņa.

Aizvadītajās dienās, laika posmā no šī gada 28.jūlija pulksten 6.30 līdz 31.jūlija pulksten 6.30, VUGD Zemgales reģiona brigāde saņēma 22 izsaukumus – septiņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem, bet četri no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajās dienās ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros Draudzības krastmalā Aizkrauklē dega atkritumi 5m2 platībā, Upes ielā Jelgavā dega salmu kaudze 10m2 platībā, Muzeja ielā Aizkrauklē dega siena ruļļi 6m2 platībā, Krastmalas ielā Jelgavā dega pusotra stāva dzīvojamās mājas starpsiena 2m2 platībā, Ozolnieku novada Ozolnieku pagastā dega vieglā automašīna 2m2 platībā, bet Auseklīša ielā Jēkabpilī dega bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,2m2 platībā.

Sestdien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama kādai sievietei, kura Vecumnieku novada Vecumnieku pagastā bija apmaldījusies mežā. Izmantojot skaņas signālus, sievietei tika norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, piektdien Iecavas novadā no koka tika nocelts kaķis, sestdien Lielajā ielā Tukumā no notekcaurules tika atbrīvots tajā iesprūdis putns un palaists brīvībā, savukārt Tukuma novada Tumes pagastā no dārza mājas tika atbrīvots tajā iekļuvis āpsis un palaists brīvībā.

Visā Latvijā aizvadītajā brīvdienās VUGD saņēma 105 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, 50 uz glābšanas darbiem, bet 17 no izsaukumiem bija maldinājumi.