ZZ.lv ARHĪVS

“Dobeles dzirnavnieks” sāk graudu pieņemšanu Aucē un atklāj jaunos graudu uzglabāšanas torņus

zz.lv

2017. gada 25. jūlijs 10:50

1927
“Dobeles dzirnavnieks” sāk graudu pieņemšanu Aucē un atklāj jaunos graudu uzglabāšanas torņus

Sākoties graudu pieņemšanas sezonai, Latvijas lielākais graudu pārstrādes uzņēmums AS “Dobeles dzirnavnieks” pabeidzis graudu uzglabāšanas torņu izbūvi Dobelē un Aucē atklājis jaunu graudu pieņemšanas punktu, informē uzņēmuma pārstāve Evita Bille. Šajā sezonā trīs graudu pieņemšanas punktos – Dobelē, Aucē un Gulbenē – uzņēmums plāno pieņemt 300 000 tonnas graudu.

“Jaunajā punktā Aucē pieņemsim kviešus, miežus, rudzus, auzas un tritikāli. Pieņemsim arī bioloģiski audzētus graudus lielmaisos (bigos). Jaunā pieņemšanas punkta priekšrocība noteikti būs mazas rindas, ātra izbēršana, pievilcīgas iepirkumu un pakalpojumu cenas, kā arī transporta pakalpojumu sniegšana,” teic AS “Dobeles dzirnavnieks” valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils. “Intensīvākajā graudu kulšanas laikā nodrošināsim elastīgu darba laiku, piemērojoties mūsu partneru – lauksaimnieku – vajadzībām.”

Sākoties kulšanas sezonai, Aucē, Tehnikas ielā 13, graudi tiks pieņemti ik dienu no pulksten 7 līdz 24, intensīvākajā kulšanas periodā strādājot arī visu diennakti. Centrālajā graudu pieņemšanas punktā Dobelē, kā katru gadu, darba laiks tiks piemērots kulšanas intensitātei. “Mūsu mērķis ir pieņemšanas procesu padarīt pēc iespējas ātrāku un efektīvāku, lai zemnieki maksimāli daudz laika varētu veltīt darbam uz lauka. Darām visu, lai standarta situācijās uzņēmuma teritorijā zemniekiem nebūtu jāpavada vairāk par 30 minūtēm,” saka K.Amsils.

AS “Dobeles dzirnavnieks” turpina pilnveidot graudu pieņemšanas sistēmu. Papildus jaunu pieņemšanas punktu atvēršanai ir pabeigts vērienīgs investīciju projekts – graudu uzglabāšanas torņu izbūve. Ieguldīti 6,5 miljoni eiro, un uzņēmuma graudu uzglabāšanas kapacitāte ir palielināta par trešdaļu, sasniedzot 160 000 tonnas.

AS “Dobeles dzirnavnieks” ir lielākais Latvijas graudu pārstrādes uzņēmums. Tā galvenie darbības virzieni ir visu veidu kviešu miltu, mannas, miltu maisījumu, makaronu, graudaugu pārslu, putraimu un dzīvnieku barības ražošana. Plašāka informācija www.dzirnavnieks.lv.


Foto: Raitis Puriņš