ZZ.lv ARHĪVS

IV Jelgavas nakts pusmaratons: lielisks laiks, labs noskaņojums un personīgie rekordi (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 23. jūlijs 22:26

224567
IV Jelgavas nakts pusmaratons: lielisks laiks, labs noskaņojums un personīgie rekordi (FOTO)

Sportiskā pacilātībā ar neskaitāmiem personīgajiem rekordiem jau pēc pusnakts noslēdzās seriāla ““Bigbank” Skrien Latvija” piektā posma sacensības – ceturtais Jelgavas nakts pusmaratons. Salīdzinot ar iepriekšēja gada skrējieniem, lielākā daļa “Ziņu” aptaujāto finišētāju par uzlabotā rezultāta iemesliem minēja labu noskaņojumu, skriešanai piemērotos laikapstākļus un jo īpaši – jauno desmit kilometru distances konfigurāciju, izvietojot to vienā aplī.

“Patīkams vēsums,” šķietami bez piepūles pieveikusi piecus kilometrus, ar smaidu apstiprināja Jelgavas Sporta servisa centra komandas dalībniece Daiga Dābola. Centieni gan atspoguļojās rezultātā – no jelgavniecēm Daiga šajā distancē bija ātrākā.

“Piecus kilometrus sacensībās skrēju pirmo reizi mūžā!” prieku par paveikto neslēpa Jelgavas 4. vidusskolas angļu valodas pasniedzēja Alīna Rjabova. Iepriekšējos gados skolas aktīvākie pārstāvji nakts pusmaratona piecu kilometru tautas skrējienā pārsvarā bija projekta “Sporto visa klase” dalībnieki sporta skolotājas Nataļjas Gorškovas vadībā, bet šogad sacensībām pieteikta arī skolotāju komanda. “Tas bija Nataļjas ierosinājums,” atzīst Alīna, bet pati rosinātāja savukārt atklāja, ka no viņas audzināmās klases 28 skolēniem piedalās 24 un dažs pat sasparojies skriet desmit kilometrus.

Jaunu personīgo rekordu piecos kilometros sasniedza arī ātrākais no jelgavniekiem šajā distancē Endijs Titomers. “Sen nebiju skrējis pa asfaltu,” atelsies no finiša spurta, skaidroja orientierists, kurš šogad jau pāris reižu paspējis tikt līderos arī taku skrējienu “Stirnu buks” desmit kilometru jeb “Zaķa” distancē.

Gandarījumu par skrējiena apstākļiem un paša veikumu pusmaratona finišā apliecināja Jelgavas Sporta servisa centra komandas dalībnieks Salvis Brasavs, tobrīd gan vēl šaubīdamies, vai pieņemt apsveikumus par ātrākā jelgavnieka titulu. Apbalvošanas ceremonijā gan apstiprinājās, ka viss pareizi, – ātrākā jelgavnieka balva pienākas Salvim.

Ceturtā Jelgavas nakts pusmaratona plašajā programmā, kas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu (rīkotāji lēsa, ka varētu būt ap pieciem tūkstošiem), ietilpa arī rāpošanas sacensības mazuļiem, “Dip dap” skrejriteņu sacensības, bērnu skrējieni, piecu kilometru nūjošana. Pamata distancēs – piecu kilometru Tautas skrējienā, desmit kilometru “BTA” skrējienā un pusmaratonā bija redzami arī Lietuvas, Igaunijas, Zviedrijas, Krievijas pārstāvji. Par lielisku iespēju piedalīties šādā pasākumā un pārbaudīt savus spēkus nakts pusmaratonu atzina NATO karavīri no Spānijas.

21,0975 kilometros ātrākais bija Jānis Višķers (1:07:19), no sievietēm – Ilona Marhele (1:17:29). Ātrākajiem jelgavniekiem paredzētās balvas nopelnīja: piecos kilometros Endijs Titomers (0:16:21) un Daiga Dābola (0:21:03), desmit kilometros Oskars Stāmers (0:35:20) un Ilze Sermolīte (0:44:34), pusmaratonā Salvis Brasavs (1:23:39) un Ieva Biedrīte (1:42:12).


Foto: Ruslans Antropovs