ZZ.lv ARHĪVS

Rekords Štrobinderam, veiksme arī mūsējiem (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 21. jūlijs 10:58

463
Rekords Štrobinderam, veiksme arī mūsējiem (FOTO)

Jelgavā aizvadītajās “Sportland” kausu izcīņas ceturtā posma sacensībās vietas uz goda pjedestāla iekaroja arī vairāki mājinieki, bet īpaši gandarīts varēja justies šķēpa metējs Rolands Štrobinders, kas ar personisko rekordu 83,42 metri izpildīja pasaules čempionāta kvalifikācijas normatīvu. Kā informē Latvijas Vieglatlētikas federācija, piecas dienas pirms Londonas čempionāta kvalificēšanās termiņa beigām normatīvus izpildījuši 13 Latvijas vieglatlēti.

Trīs zelta medaļas sacensībās izcīnīja Jelgavas novada Sporta centra trenera Imanta Roziņa audzēknes. Divas no tām – šķēpa mešanā un lodes grūšanā – U16 jauniešu konkurencē ieguva Elva Vestarta. “Rezultāti – 41,15 metru šķēpā un 11,32 lodē – nav Elvas personīgie rekordi, taču kopumā starts labs, jo vairāk tāpēc, ka lielākā daļa sāncenšu šajā grupā ir gandrīz pāris gadus vecākas,” sasniegto atzinīgi vērtē I.Roziņš. Lodes grūšanas sektorā pieaugušo konkurencē, gan klāt neesot dažām šīs disciplīnas līderēm, ar 12,22 metru tālu raidījumu uzvarēja Liene Roziņa.

Otrā ātrākā 100 metru barjerotajā un 400 metru gludajā distancē sievietēm bija Jelgavas BJSS treneres Aļonas Fomenko audzēkne Anna Ševčenko, trešais 400 metru skrējienā vīriešiem – Jelgavas novada Sporta centra pārstāvis Artis Dude (trenere Laila Nagle).

Diska mešanā, kur tika izcīnītas arī trenera Ulda Samsona piemiņas balvas, 50 eiro līdz ar uzvaru nopelnīja baušķenieks Lauris Kaufmanis (49,04 m) un jelgavniece Dace Šteinerte (47,46 m, kas ir sezonas labākais rezultāts Latvijā).

Pilsētas pašvaldības dāvātās 100 eiro prēmijas pienācās sacensību augstvērtīgāko rezultātu guvējiem šķēpmetējiem R.Štrobinderam un Līnai Mūzei (58,00 m), 50 eiro balvā saņēma augstvērtīgākos rezultātus sasniegušie jelgavnieki – sprintere A.Ševčenko un lodes grūdējs Emīls Bumbieris.

“Sportland” kausu izcīņas noslēguma posms 2. augustā Rēzeknē. 


Foto: Raitis Puriņš