ZZ.lv ARHĪVS

Nākotnes ciemā izveidota jauna gājēju ietve

zz.lv

2017. gada 10. jūlijs 15:58

868
Nākotnes ciemā izveidota jauna gājēju ietve

Ar jaunizbūvētu gājēju ietvi 774,46 metru garumā (924,05 kvadrātmetru platībā) Glūdas pagasta Nākotnes ciemā noslēdzies projekts “Gājēju ietvju labiekārtošana Nākotnes ciemā”. “Līdz ar to radīta droša, sakārtota vide gan kājāmgājējiem, gan arī riteņbraucējiem, skrituļotājiem, nūjotājiem un ikvienam iedzīvotājam,” informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Projektā ietilpa teritorijas topogrāfiskā uzmērīšana, esošās seguma pamatnes demontāža, jaunu betona apmaļu montāža, jauna bruģa pamatnes sagatavošana un ieklāšana, izveidojot gājēju celiņu. “Noslēdzoties darbiem, var secināt, ka ir palielinātas bērnu un pieaugušo pārvietošanās iespējas, sekmējot aktīvāku dzīvesveidu, kā arī bērnu vispusīgas attīstības iespējas. Protams, uzlabots arī ciema kopējais tehniskais un vizuālais kopskats,” informē D.Kaņepone.

Projekts “Gājēju ietvju labiekārtošana Nākotnes ciemā” īstenots Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.–2020. gadam apakšpasākumā “Darbību īstenošana saskaņā ar sabiedrības virzītas vietējas attīstības stratēģiju”. Projekta mērķis bija izbūvēt gājēju ietvi Glūdas pagasta Nākotnes ciemā 700 metru garumā un 1,2 metru platumā, nodrošinot pakalpojumu pieejamību ciemā, veicinot vietas potenciāla un pievilcības attīstību un sabiedrībai nozīmīga objekta atjaunošanu.

Jelgavas novadā šajā vasarā tiek īstenoti vēl divi gājēju celiņu projekti – gājēju un velosipēdistu celiņa izbūve Sesavas pagastā un gājēju un velosipēdistu celiņa izbūve Jaunsvirlaukas pagasta Staļģenes ciemā paralēli valsts autoceļam P94 Jelgava–Staļģene–Code.



Foto: Jelgavas novada pašvaldība