ZZ.lv ARHĪVS

Vilcē Latvijas robežu iezīmēs Leišmalītes ceļa zīme (FOTO)

zz.lv

2017. gada 8. jūlijs 17:55

11356
Vilcē Latvijas robežu iezīmēs Leišmalītes ceļa zīme (FOTO)

Ap 60 kilometru garu ceļu gar Latvijas–Lietuvas robežu cauri Sesavai, Elejai un Vilcei divās dienās veikuši fonda “1836” rīkotā pārgājiena dalībnieki, piedaloties akcijā “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!”.

Akcijas mērķis ir kopā ar pašvaldībām, tūrisma informācijas centriem, vietējiem iedzīvotājiem un citiem interesentiem līdz 2018. gada 21. jūnijam kopā apiet Latvijas robežu un izveidot tūrisma ceļu “1836” gājējiem, velosipēdistiem, motociklistiem un autobraucējiem. Projekta laikā tiks izveidots maršruts ar tā tuvumā esošajiem tūrisma objektiem un naktsmītnēm un iekļauts ceļvedī “Aplido, apceļo, apmīļo Latviju!”, lai vēlāk iedzīvotāji varētu apceļot Latvijas pierobežu, iepazīstot kultūrvēsturiskās vērtības. Tūrisma maršruts apkārt Latvijai būs aptuveni 1836 kilometrus garš. Pārgājienā mūspusē piedalījās ap 90 dalībnieku.

Gājienos piedalās ikviens interesents, noejot sev vēlamo ceļa garumu. Katrā no novadiem, kur pabijuši projekta “1836” dalībnieki, noslēguma dienā tiek ierakts īpašs ceļa stabiņš. Jelgavas novadā tā ir Leišmalītes ceļa zīme ar īpašu simboliku un moto, ko reiz teicis Imants Ziedonis. Jelgavas novada robežstabu izveidojis mākslinieks Gaitis Burvis, un tas tika ierakts netālu no Vilces muižas un Vilces tautas nama.

Gājiena noslēgumā pēc ceļa zīmes ierakšanas ceļotāji baudīja arī muzikālu koncertu, ko sniedza Imanta Ziedoņa fonda “Viegli” mūziķi un viņu draugi.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība