ZZ.lv ARHĪVS

“Latvijas piens”: Latvijas piena ražotāji nelabprāt slēdz ilgtermiņa sadarbības līgumus

LETA

2017. gada 3. jūlijs 14:12

467
“Latvijas piens”: Latvijas piena ražotāji nelabprāt slēdz ilgtermiņa sadarbības līgumus

Latvijas piena ražotāji nelabprāt slēdz ilgtermiņa sadarbības līgumus par piena piegādi, aģentūrai LETA atzina Jelgavas rūpnīcas “Latvijas piens” valdes priekšsēdētājs Jānis Vaivods.

““Latvijas piena” piena iepirkuma politika ir vērsta uz ilgtermiņa attiecību veidošanu ar Latvijas piena ražotājiem. Rūpējoties par lielākiem ienākumiem īstermiņā, Latvijas piena ražotāji nelabprāt slēdz ilgtermiņa sadarbības līgumus. Tāpēc saprotams, ka abpusēji izdevīgas sadarbības izveidošana prasīs ilgāku laiku, bet pamazām izdevies atgūt piena ražotāju uzticību,” teica kompānijas valdes priekšsēdētājs, komentējot kompānijas pašreizējās attiecības ar piena piegādātājiem.

Viņš pastāstīja, ka uzņēmuma lielākie piegādātāji ir Latvijas piena ražotāji, to skaitā arī bijušie kooperatīva “Trikāta” dalībnieki.

Vaivods arī atzīmēja, ka kompānija līdz šā gada beigām plāno investēt ražošanas apmēru kāpināšanā un tāpēc nākotnē plāno kāpināt arī piena iepirkuma apmērus.

Jau vēstīts, ka Vācijas koncerns “Fude + Serrahn Milchprodukte” šogad iegādājies “Latvijas piena” kontrolpaketi no kooperatīva “Latraps”, līdz ar to patlaban rūpnīcas 75,1 procents daļu pieder “Fude+Serrahn Milchprodukte” meitas uzņēmumam “Eximo Agro-Marketing”, 14,5 procenti – uzņēmumam “Latraps”, 8,5 procenti - piensaimnieku kooperatīvam “Dzēse”, bet 1,9 procenti – graudkopības kooperatīvam VAKS. “Fude+Serrahn Milchprodukte” sagatavojis investīciju plānu “Latvijas piena” attīstībai. Tā realizāciju šogad sāks koncerna pārtikas vairumtirdzniecības uzņēmums Baltijā “Eximo Agro-Marketing”.

Tāpat ziņots, ka finanšu gadā, kas ilga sešus mēnešus – no 2016. gada 1. janvāra līdz 2016. gada 30. jūnijam – “Latvijas piens” strādāja ar 8,906 miljonu eiro apgrozījumu un 3,099 miljonu eiro zaudējumiem. Turpretī 2015. gadā “Latvijas piena” apgrozījums bija 11,829 miljoni eiro, savukārt kompānijas zaudējumi bija 2,477 miljoni eiro.

“Latvijas piens” ir Latvijas lauksaimnieku veidots uzņēmums, kas darbu sāka 2012. gada nogalē. Kopš 2014. gada uzņēmums fokusējies un attīstījis siera ražošanu.


Foto: Raitis Puriņš