ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas novada pašvaldība iegādāsies divus mikroautobusus

zz.lv

2017. gada 23. jūnijs 13:53

380
Jelgavas novada pašvaldība iegādāsies divus mikroautobusus

Lai nodrošinātu pakāpenisku autoparka transporta atjaunošanu, Jelgavas novada pašvaldība plāno iegādāties divus mikroautobusus ar 18 vietām, informē pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Autobusi nepieciešami Sporta centra un Zaļenieku pagasta pārvaldes iestāžu un kolektīvu darbības nodrošināšanai.

Sagatavotais lēmumprojekts, kuru Jelgavas novada dome izskatīs 28. jūnija sēdē, paredz ņemt aizņēmumu Valsts Kasē transporta līdzekļu iegādei 85 366 eiro apmērā.

Viens jaunais autobuss paredzēts Sporta centra sportistu pārvadāšanai, sporta pasākumu un saimnieciskās darbības nodrošināšanai. Savukārt otru autobusu paredzēts izmantot Zaļenieku pagastā esošo iestāžu – pagasta pārvaldes, Zaļenieku izglītības iestāžu, kā arī Sociālā dienesta, Bāriņtiesas – darbinieku funkciju izpildei, kultūras, sporta pasākumu un saimnieciskās darbības nodrošināšanai.

Pagājušajā nedēļā, noslēdzoties iepirkuma procedūrai, noskaidrots arī abu autobusu piegādātājs – autobusus “Ford Transit Trend 460 L4” pašvaldībai piegādās SIA “Dardedze K”.

Jelgavas novada pašvaldība saimnieciskās darbības nodrošināšanai kopā izmanto 95 transporta vienības, 39 transporta vienības jeb 41 procents no kopējā autoparka ir vecāki par desmit gadiem. Aizņēmuma mērķis ir veikt plānveidīgu, pakāpenisku autoparka atjaunošanu, samazinot transporta ekspluatācijas izdevumus un uzlabojot autotransporta funkcionalitāti un drošumu.


Foto: Raitis Puriņš