ZZ.lv ARHĪVS

Pagastos var norēķināties par mājdzīvnieku reģistrāciju

zz.lv

2017. gada 23. jūnijs 13:43

352
Pagastos var norēķināties par mājdzīvnieku reģistrāciju

Visos Jelgavas novada pašvaldības klientu apkalpošanas centros pagājušajā nedēļā uzstādīti POS termināli, kas turpmāk iedzīvotājiem nodrošinās iespēju pagastā uz vietas norēķināties par sava mājdzīvnieka reģistrāciju, informē Jelgavas novada pašvaldības pārstāve Enija Kreicberga-Kapša. Līdz šim iedzīvotāji norēķinājās ar bankas starpniecību vai Lauku atbalsta dienestā.

No šī gada 1. janvāra visiem suņiem jābūt implantētai mikroshēmai un reģistrētiem valstī vienotā informācijas sistēmā Lauksaimniecības datu centra (LDC) datubāzē – reģistrācijas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumi Nr. 491 “Mājas (istabas) dzīvnieku reģistrācijas kārtība”. Mājdzīvnieka reģistrācija vienotajā valsts reģistrā ir maksas pakalpojums – 3,50 eiro.

“Jelgavas novada klientu apkalpošanas centros līdz šim darbinieki varēja veikt mājdzīvnieku reģistrāciju, ja cilvēks bija ieradies ar maksājuma kvīti. Nenoliedzami tās ir vairākas liekas darbības, kas cilvēkam jāveic, līdz viņš ir ieguvis sev vēlamo pakalpojumu. Lai atvieglotu procesu, pakalpojuma centros ir uzstādīti POS termināli, kas nozīmē, ka tagad darbinieki varēs uz vietas pagastā veikt gan pašu reģistrāciju, gan arī piedāvāt cilvēkam par to arī uzreiz norēķināties ar maksājuma karti. No gada sākuma līdz šim brīdim novada klientu apkalpošanas centros ir veiktas septiņas reģistrācijas un notikušas vairākas konsultācijas,” skaidro Jelgavas novada Kancelejas nodaļas vadītāja Laila Čima.

Jaunie termināli ir pielāgoti vien samaksas veikšanai par mājdzīvnieka reģistrāciju. POS karšu termināli nepieļauj opciju norēķināties par citiem pakalpojumu veidiem.

Jaunos terminālus vienotajos valsts un pašvaldības klientu apkalpošanas centros nodrošina Valsts kase sadarbībā ar Lauksaimniecības datu centru un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.


Foto: Raitis Puriņš