ZZ.lv ARHĪVS

Pārvēlētais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune atjauno vietnieces amatā Tračumu (FOTO)

Gaitis Grūtups

2017. gada 20. jūnijs 08:10

8993
Pārvēlētais Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Caune atjauno vietnieces amatā Tračumu (FOTO)

Pirmdien jaunievēlētās Jelgavas novada domes pirmajā sēdē, ko vadīja novada Vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inita Ezermane, par domes priekšsēdētāju ar 13 balsīm “par” un četrām “pret” tika ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētājs Ziedonis Caune (Latvijas Zemnieku savienība). “Par” balsoja visi astoņi Latvijas Zemnieku savienības deputāti Ojārs Briedis, Ilze Vītola, Aivars Naglis, Valda Sējāne, Juris Razživins, Modris Jansons, Juris Lavenieks, kā arī pats Ziedonis Caune. Viņiem pievienojās Nacionālās apvienības deputāti Inta Savicka un Oskars Cīrulis, “Vienotības” deputāte Sarmīte Balode, “Saskaņas” deputāte Nataļja Hohlova, kā arī Latvijas Reģionu apvienības deputāte Aija Tračuma. “Pret” balsoja “KPV LV” deputāti Ralfs Nemiro un Aivars Geidāns, kā arī “Saskaņas” deputāte Irina Dolgova un Latvijas Reģionu apvienības deputāts Kārlis Rimša. Par otru novada domes priekšsēdētāja kandidātu tika izvirzīts jurists R.Nemiro. Taču balsojums par viņu bija tieši pretējs balsojumam par Z.Cauni.

Priekšsēdētāja amata kandidātiem opozīcijas deputāti arī aktīvi uzdeva jautājumus. Viņi izteica vajadzību novada domē atjaunot juridisko daļu, kas būtu atbildīga domes priekšā, prasīja uzlabot informācijas apriti domē, kā arī izvirzīja citas prasības.

Pirmajā sēdē daudziem negaidīti domes priekšsēdētāja vietnieces amatā izglītības, kultūras un sporta jautājumos tika atjaunota deputāte Aija Tračuma, kuru no šī amata atbrīvoja 2015. gadā. Deputāts R.Nemiro iebilda, ka šī amata atjaunošana būtu slogs nodokļu maksātājiem. “Rīgā iztiek ar vienu domes priekšsēdētāja vietnieku, un es nezinu, kāpēc Jelgavas novadā vajag divus.” Uz opozīcijas jautājumu, kas ir mainījies salīdzinājumā ar 2015. gadu, kad A.Tračumas amats tika likvidēts, Z.Caune atbildēja, ka ir mainījies domes sastāvs un ka ir pagājis laiks. K.Rimša pirmo atbildi pārvērta par joku, pamatojot to, ka domes sastāvs būtiski nav mainījies. Par novada domes priekšsēdētāju labklājības un sociālo lietu jautājumos tika ievēlēta I.Vītola.

Deputāti vienbalsīgi atzina par labu četru komiteju izveidi, izvēlēts arī to sastāvs.

Tautsaimniecības jautājumu komiteju vadīs O.Cīrulis, Finanšu komiteju – Ziedonis Caune, Izglītības, kultūras un sporta jautājumu komiteju – A. Tračuma, Labklājības un sociālo jautājumu komiteju – I. Vītola.

Jaunā dome vienojās nākamo reizi sanākt apvienoto komiteju sēdē 21. jūnijā.


Foto: Gaitis Grūtups un Jelgavas novada pašvaldība