ZZ.lv ARHĪVS

Par Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Dainis Liepiņš (FOTO)

Santa Logina

2017. gada 16. jūnijs 20:04

37833
Par Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Dainis Liepiņš (FOTO)

Ar deviņām balsīm “par” un sešām “pret” par Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Dainis Liepiņš, kurš amatā nomainījis Pēteri Veļecki.

D.Liepiņu priekšsēdētāja amatam virzīja Guntars Akmentiņš. Savukārt Ervins Vēveris izvirzīja līdzšinējo Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju partijas biedru P.Veļecki. Par Ozolnieku novada domes priekšsēdētāju ar deviņām no 15 balsīm ievēlēts D.Liepiņš.

Par savu vietnieku D.Liepiņš gribēja redzēt G.Akmentiņu. Dina Štelmahere šim amatam virzīja Rasmu Skruļu, kura savu kandidatūru atsauca. Citējot D.Liepiņu, kurš sacījis, ka jādod iespēja gados jauniem cilvēkiem, Uldis Ainārs virzīja E.Vēveri. Par G.Akmentiņu kā priekšsēdētāja vietnieku nobalsoja deviņi deputāti, pret bija seši, savukārt par E.Vēveri nobalsoja pieci, pret – desmit.

Sēdē ievēlētas arī četras pastāvīgās komitejas un to priekšsēdētāji. Neizpratnē par D.Liepiņa veikto deputātu iedalījumu komitejās gan attiecībā uz partiju pārstāvniecību, gan konkrētiem cilvēkiem bija U.Ainārs. Pēc tam, kad D.Liepiņš Attīstības un tautsaimniecības komitejai bija izvirzījis deputātus Andri Ozoliņu, Artūru Semjonovu, Jāni Kažotnieku, D.Liepiņu, E.Vēveri un Igoru Orlovu, U.Ainārs izteica vēlmi mainīties vietām ar I.Orlovu, kurš varētu ieņemt U.Aināra vietu Sociālo jautājumu komitejā un kurš atbalstīja šādu priekšlikumu. U.Ainārs atsaucās uz pašvaldību likuma 54. pantu, kurš nosaka – katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības pārstāvju skaitu komitejā nosaka iespēju robežās proporcionāli no katras politiskās partijas vai vēlētāju apvienības ievēlēto deputātu skaitam; komitejas locekļu skaits nedrīkst būt mazāks par trijiem; komitejas locekļu skaits nedrīkst pārsniegt pusi no domes deputātu kopskaita, izņemot finanšu komiteju –, un Ozolnieku novada domes saistošo noteikumu 26. pantu, kas paredz, ka deputāts komiteju pirmkārt izvēlas atbilstoši interesēm un vēlmēm un tikai domstarpību gadījumā komitejās ievēl pēc proporcionalitātes principa. Deputāti atsevišķā balsojumā ar deviņām balsīm nolēma, ka balsos par komiteju sarakstu kopumā, nevis atsevišķiem cilvēkiem tajos. U.Ainārs, tāpat kā P.Veļeckis, D.Štelmahere, Jānis Valerts, E.Vēveris un I.Orlovs, balsojumā par komiteju sastāvu nepiedalījās vai atturējās. Izņēmums bija balsojums par Finanšu komiteju.

Ozolnieku novada domes Attīstības un tautsaimniecības komitejā darbosies A.Ozoliņš (komitejas priekšsēdētājs), A.Semjonovs, J.Kažotnieks, D.Liepiņš, E.Vēveris un I.Orlovs. Sociālo jautājumu komitejā strādās R.Skruļa (komitejas priekšsēdētāja), G.Akmentiņš, Lolita Meinharde, P. Veļeckis un U.Ainārs. Izglītības, kultūras, veselīga dzīvesveida veicināšanas komitejā ievēlēti Zigmārs Babčuks (komitejas priekšsēdētājs), L.Meinharde, Miķelis Rēdlihs, J.Valerts, D.Štelmahere. Finanšu komitejā strādās domes priekšsēdētājs un iepriekš minēto komiteju priekšsēdētāji: D.Liepiņš, G.Akmentiņš, Z.Babčuks, R.Skruļa un A.Ozoliņš.

Pirmā jaunā sasaukuma Ozolnieku novada domes sēde bija emocionāla gan pie apaļā galda, gan uz sēdi sanākušo rindās, no kurām ne reizi vien skanēja atbalstoši aplausi vai iebildumi.

Nākamā Ozolnieku novada domes sēde paredzēta 11. jūlijā pulksten 17. Tradicionāli Ozolnieku novada domes sēdes notiek katra mēneša otrajā otrdienā, taču, iespējams, domes sēžu laiks tiks mainīts.

Kā ziņots, no Latvijas Zemnieku savienības saraksta Ozolnieku novada domē iekļuvuši četri deputāti. Lielāko vēlētāju atbalstu saņēmuši P.Veļeckis, D.Štelmahere, J.Valerts un E.Vēveris.

Pa trim vietām Ozolnieku novada domē ieguvušas trīs partijas. No Latvijas Reģionu apvienības vislielāko vēlētāju uzticību izpelnījušies D.Liepiņš, M.Rēdlihs un Z.Babčuks.

Savukārt nacionālās apvienības ““Visu Latvijai”–“Tēvzemei un brīvībai/LNNK”” saraksta augšgalā vēlētāji iebalsojuši A.Semjonovu, G.Akmentiņu un L.Meinhardi. No Latvijas Zaļās partijas saraksta lielāko vēlētāju uzticību saņēmuši J.Kažotnieks, A.Ozoliņš un R.Skruļa.

Pa vienam deputātam Ozolnieku novada domē ievēlēti no “Vienotības” un “Saskaņas”. “Vienotības” saraksta augšgalā iebalsots U.Ainārs, bet no “Saskaņas” domē iekļuvis I.Orlovs.



Foto: Raitis Puriņš un Santa Logina. Vairāk lasiet 22. jūnija laikrakstā “Zemgales Ziņas”