ZZ.lv ARHĪVS

ZOC stadionā – Pasaules strādājošo un amatieru spēles vieglatlētikā (FOTO)

Maija Laizāne

2017. gada 15. jūnijs 21:52

14725
ZOC stadionā – Pasaules strādājošo un amatieru spēles vieglatlētikā (FOTO)

Pasaules strādājošo un amatieru sporta spēles (“5 CSIT World Sports Games 2017”) šogad uzņem Latvija, un tajās gan organizatoriski, gan dalībnieku statusā iesaistījušies arī jelgavnieki.

Mūsu pilsētu šajā sporta forumā pārstāv četri galda tenisisti, četri peldētāji, 40+ vecuma grupas vīru basketbola komanda un vairāki vieglatlēti, kuru startiem turklāt varam sekot Zemgales Olimpiskajā centrā (ZOC), kur norisinās divu dienu sacensības.

No mūsējiem šodien jau startējusi Inese Nagle, izcīnot trešo vietu 400 metru skrējienā, Ilze Sermolīte, ieņemot otro vietu 40+ sieviešu konkurencē 5000 metros, Raitis Kraslovskis un Salvis Brasavs, ierindojoties attiecīgi sestajā un septītajā vietā 10 000 metru distancē.

Rīt sacensības sāksies pulksten 10. Stundu vēlāk diska mešanas sektorā izies jelgavniece Dace Šteinerte, I.Nagle pieteikusies 200 metru skrējienam, S.Brasavs – 5000 metriem, bet 800 metrus skries Daiga Dābola.

Kā pastāsta Latvijas Vieglatlētikas savienības sacensību direktors un galvenais atbildīgais par pasākuma norisi ZOC stadionā Genādijs Ļebedevs, pasaules spēļu vieglatlētikas sacensībās piedalās ap 200 sportistu. Jelgavas Sporta servisa centra sporta sacensību organizatore Aļona Fomenko savukārt lēš, ka tiesāšanā un dažādos palīgdarbos iesaistīti ap pussimts pilsētas un Jelgavas novada sporta skolotāju, treneru un viņu audzēkņu.

Uz 5. Pasaules strādājošo un amatieru spēlēm Latvijā ieradušies ap četri tūkstoši sportistu no 40 valstīm. Sacensības norisinās 17 sporta veidos, pārsvarā Rīgā, bet vieglatlētikai atvēlēts ZOC stadions.



Foto: Ruslans Antropovs