ZZ.lv ARHĪVS

Jelgavas domi turpinās vadīt Andris Rāviņš (FOTO)

Santa Logina

2017. gada 15. jūnijs 12:07

65717
Jelgavas domi turpinās vadīt Andris Rāviņš (FOTO)

Ar 13 balsīm “par” un divām “pret” par Jelgavas domes priekšsēdētāju šodien domes sēdē atkārtoti ievēlēts Andris Rāviņš (Zaļo un zemnieku savienība), kuram šis būs jau piektais termiņš.

Lauris Zīverts (“KPV LV”) mēra amatam virzīja Ivaru Jakovelu (“Saskaņa”), taču viņš savu kandidatūru neapstiprināja.

Par A.Rāviņa vietnieci sociālajā, veselības, kultūras, sporta un izglītības jomā vienbalsīgi ievēlēta Rita Vectirāne (Zaļo un zemnieku savienība). Savukārt tautsaimniecības jomā ar 11 balsīm “par” un 4 “pret” par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Jurijs Strods (Nacionālā apvienība ““Visu Latvijai”–“Tēvzemei un brīvībai/LNNK””). Savu kandidatūru šim amatam, pamatojot ar lielāku vēlētāju atbalstu, nekā tas ticis Nacionālajai apvienībai, izvirzīja Sergejs Stoļarovs, kurš gan neguva pietiekamu deputātu atbalstu.

No Zaļo un zemnieku savienības domē iekļuvuši arī Mintauts Buškevics, Vilis Ļevčenoks, Dace Olte, Andrejs Garančs un Inese Bandeniece. No “Saskaņas” vislielāko vēlētāju atbalstu guvuši Sergejs Stoļarovs, Ivars Jakovels un Andrejs Eihvalds. Pirms domes sēdes “Saskaņas” valde izplatīja paziņojumu, ka no partijas biedru rindām S.Stoļarovs izslēgts. “Deputāts nav ievērojis partijas statūtus, tāpat konstatēta arī biedru kopsapulces lēmumu nepildīšana, no partijas atsevišķu pēcvēlēšanu sarunu realizēšana, tādējādi nodarot kaitējumu partijas tēlam un apgrūtinot priekšvēlēšanu programmas īstenošanu,” teikts valdes paziņojumā.

No Nacionālās apvienības ““Visu Latvijai”–“Tēvzemei un brīvībai/LNNK”” domē ievēlēts arī Roberts Šlegelmilhs.

“Vienotību” domē pārstāvēs Aigars Rublis. Domē iekļuvis arī Gunārs Kurlovičs no Latvijas Reģionu apvienības, bet politisko partiju “KPV LV” pārstāvēs Lauris Zīverts.


Foto: Ruslans Antropovs