ZZ.lv ARHĪVS

Sākta Kalnciema Sporta pļavas nosusināšana

zz.lv

2017. gada 13. jūnijs 08:38

155
Sākta Kalnciema Sporta pļavas nosusināšana

Jūnija sākumā Kalnciema pagasta Sporta pļavā SIA “Bauskas meliorācija” uzsākusi laukuma nosusināšanas un dīķa līmeņa regulēšanas būvdarbus, informē Jelgavas novada pašvaldība.

Kalnciema pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Keidāns skaidro, ka šie darbi ir ļoti nepieciešami, jo Sporta pļava atrodas pašā Kalnciema centrā un tajā ir volejbola laukums, minifutbola laukums un gājēju ietves. Pavasarī, kūstot sniegam, un citos gadalaikos pēc lietavām pļavā veidojas lielas peļķes, apgrūtinot gan sportošanu, gan gājēju pārvietošanos. 

“Gājēji nevar sausām kājām tikt uz mājām, nemaz nerunājot par pludmales volejbola spēlēt gribētājiem. Arī blakus esošās daudzdzīvokļu mājas Draudzības ielā 4 pagrabā gandrīz vienmēr stāv ūdens. Uzsāktie meliorācijas darbi Kalnciema iedzīvotājiem ir ļoti svarīgi. Šajā pļavā ir vairāki sporta laukumi. Pēc pabeigtajiem darbiem esam iecerējuši ne vien atjaunot sporta aktivitātes, bet arī organizēt pagasta svētku svinības un citus nozīmīgus pasākumus,” situāciju raksturo pagasta pārvaldes vadītājs. 

Saskaņā ar iepirkuma procedūru, darbus Kalnciemā veic SIA “Bauskas meliorācija” par līgumcenu 48 384 eiro. Darbus plānots pabeigt līdz jūnija beigām. 

Meliorācijas darbi saistīti ar dīķa ūdens līmeņa regulēšanas nodrošināšanu. Vecā ūdens noteka no dīķa uz Lielupi ir bojāta, turklāt tā nenodrošina ūdens novadīšanu situācijā, kad Lielupē un dīķī ir vienādi augsts ūdens līmenis. Projektā paredzēts šos ūdeņus novadīt uz Vecbērzes poldera teritoriju, kur ūdens līmenis tiek regulēts, darbinot poldera sūkņus, kas nodrošinās iespēju uzturēt normālu ūdens līmeni dīķī pat palu laikā. Tiek raktas tranšejas, izmantojot beztranšejas metodi (caurdurot pa pazemi Jelgavas ielu), kas ūdeni no Sporta pļavas novadīs uz dīķi.


Foto: Jelgavas novada pašvaldība