ZZ.lv ARHĪVS

Nodarbinātības programmu izmantos 80 Jelgavas novada skolēnu

zz.lv

2017. gada 12. jūnijs 08:57

190
Nodarbinātības programmu izmantos 80 Jelgavas novada skolēnu

Jelgavas novadā šovasar 80 skolēniem ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA), pašvaldības un vietējo uzņēmumu finansiālu atbalstu vasaras mēnešos ir iespēja strādāt algotu darbu, “Ziņas” informē pašvaldības pārstāve Dace Kaņepone.

Lielākā daļa skolēnu – 51 jaunietis – līdz pat vasaras beigām būs nodarbināti novada pašvaldības iestādēs – sociālās aprūpes un rehabilitācijas centros, izglītības ie­stādēs, kā arī tūrisma un informācijas centros. Savukārt 29 jaunieši izvēlējušies strādāt vietējos uzņēmumos, iejūtoties tādās profesijās kā pārdevēja palīgs, saimniecības strādnieks, preču izvietotājs un palīgstrādnieks. 
Salīdzinājumā ar pērno gadu, kad bija ap 30 strādāt gribētāju, šovasar Jelgavas novadā vasaras darbu veic rekordliels skaits skolēnu – 80. Arī šogad jaunieši savu vasaras darbu pieteica NVA, kas īsteno programmu “Nodarbinātības pasākumi vasaras brīvlaikā personām, kuras iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs”.

Jelgavas novada pašvaldība sadarbībā ar NVA šovasar darbu nodrošina 51 jaunietim. NVA dotācija skolēna mēneša darba algai ir 50 procentu apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, savukārt otru algas pusi skolēnam nodrošinās novada pašvaldība. Šim mērķim no budžeta līdzekļiem pašvaldība šogad atvēlējusi 15 830 eiro. Skolēna mēneša atalgojums par pilnu nostrādātu darba laiku ir vismaz valstī noteiktās minimālās algas apmērā – 380 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Līdzās novada pašvaldības ie­stādēm šovasar jauniešiem vasaras darbu piedāvā arī vairāki uzņēmumi, piemēram, lauksaimniecības kooperatīvs “Latraps”, kas darbu nodrošinās 16 palīgstrādniekiem. 10 jaunieši strādās SIA “Mārksmens” par pārdevēju palīgiem un preču izvietotājiem. Savukārt trīs jaunieši būs saimniecības strādnieki Vilces pagasta Berķenes muižā.

NVA līdzās skolēna mēneša darba algas dotācijai darba devējam maksās arī dotāciju darba vadītāja algai.


Foto: no arhīva